Hol Kampı’nda iki kişi öldürüldü

Hol Kampı’nda DAİŞ’in gizli hücrelerinin kampın karşılama merkezine yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucunda kampta yaşayan iki kişi öldü.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, DAİŞ’in gizli hücre yapılanmalarının Hol Kampı’nın karşılama merkezinde  gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“DAİŞ’in gizli hücre yapılanmaları Cuma günü saat 03.00’da hafif silahlarla Hol Kampı’nın karşılama merkezine saldırdı. Güçlerimiz saldırıya karşılık verirken, saldırıda karşılama merkezinde bulunan iki kişi öldü. Güçlerimiz, saldırı sonrası kaçan ve kampın içinde gizlenen DAİŞ üyelerini yakalamak amacıyla inceleme başlattı.

Güçlerimiz ilk andan itibaren saldırıya karşılık verdi ve terörist grubu yakalamak ve kampta güvenli bir ortam sağlamak için geniş kapsamlı inceleme başlattı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri olarak binlerce terörist DAİŞ örgütü üyeleri ailelerinin yaşadığı Hol Kampı’nda güvenliği sağlamak için bütün imkanlarımızla çalışıyoruz.

Ancak Hol Kampı uluslararası bir sorundur ve uluslararası tüm güçler bu sorunun çözümü için sorumluluklarını bilmelidir. Güçlerimizin kampta güvenliği sağlamak ve bu sorunu çözmek için bütün güçleri ve imkanları dahilinde çalışıyor.”