HPC-JIN: Sonuna kadar direneceğiz

HPC-JIN güçleri , Eyn Îsa ve Şengal’e yönelik işgal saldırılarına ilişkin, "Sonuna kadar direneceğiz, topraklarımızı terk etmeyeceğiz" dedi, sessiz kalanlara tepki gösterdi.

Kobanê’ye bağlı Çelebi beldesinin HPC-JIN sorumlusu Maa Îsa, Türk ordusunun Kürdistan’a işgalci saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

"HPC-JIN olarak Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarını kınıyorum. Türk işgalci ordusu bu saldırılarla halkın psikolojisinde büyük tahribat yaratmaktadır. Rusya ve Rejim güçlerinin, bu saldırılara karşı suskun kalmaları kabul edilemez. Eyn Îsa’da Rus ve Rejim güçlerine ait askeri noktalar bulunmaktadır. Kuzey- Doğu Suriye'de kendilerini vazgeçilmez ve aynı zamanda işgal saldırılarının gerçekleştiği bölgelerde kendini garantör bir güç olarak gören Rus ve Rejim güçleri bu işgal saldırı karşısında sessizliği korumaya devam ediyor. 5 Aralık'ta saatler 15.00’i gösterirken, obüs, havan topçu atışları başladı ve bu atışlar gece saat 11:00’e kadar devam etti. Toplamda 150’ye yakın havan ve obüs yerleşim yerlerine yakın Îsabet etti ve bunlardan 5’i patlamadı."

'SAVAŞÇILAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ'

Türk ordusunun Eyn Îsa’ya yönelik topçu atışları sonucunda birçok sivil de yaşamını yitirdi. Îsa, buna dair şunları söyledi:

"Türk devletinin gerçekleştirdiği havan ve obüs saldırılarında kapılarının önünde oyun oynayan iki çocuk bu insanlık dışı saldırılar sonucunda yaşamını yitirdi ve bir diğer iki çocuk da yaralandı. Biz kendi topraklarımızda kalmaya ve her türlü işgal saldırılarına karşı mücadeleye devam edeceğiz. Her ne kadar Türk devleti evlerimizi topçu atışlarına tutsa da biz topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Halkın güvenliği için mücadele yürüten ve topraklarını korumaya çalışan YPJ, YPG ve QSD savaşçıları bizim çocuklarımızdır. Yaşadıklarımız karşısında kamuoyunda bir sessizlik var. Tüm insanlık topraklarımızda yaşananları görmelidir."

'KİMSE SESSİZ KALMAMALI'

Sirrin ve Eyn Îsa HPC-JIN yönetiminde yer alan Bahar da şöyle konuştu:

"İşgalci ve katliamcı zihniyete ortaklık eden, yaşanan bu savaştan nemalanmak isteyenler halkımızın yaşadıklarına karşı 'görmedim, bilmiyorum, duymadım' rolünü oynamaktadır. Bunun kaynağı nedir? Burada insanlık suçu işleniyor. Annelerimiz, çocuklarımız, kısacası halkımız burada katlediliyor. Topraklarımız üzerine kirli politikalar oynanıyor ve biz de bu politikalardan büyük zarar görmekteyiz. Eyn Îsa ve Şengal üzerine ittifaklar yapılıyor. Halkın iradesi yok sayılıyor. Bu halk öz savunma güçlerini, komünlerini, meclislerini kendi emekleriyle kurmuştur. Elde edilen bu kazanımlara karşı ağır bedeller verdik. Hiçbir şekilde perde arkasında imzalanan bu kirli ittifakları kabul edemeyiz. Bütün insanlık yaşananlar karşısında sessiz kalmamalıdır. Biz de HPC JIN güçleri olarak tek bir damla kanımız kalana kadar halkımızı koruyacağız.”