HRE: İntikam eylemlerinde 7 çete ve asker öldürüldü

HRE güçleri Til Rifat'ta gerçekleştirilen sivil katliama karşı intikam eylemleri gerçekleştirdi. Eylemlerde 7 çete ve asker öldürüldü.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), açıklaması şöyle:

"İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete grupları Til Rifat ilçesinde Efrîn’li yurttaşlarımıza yönelik 2 Aralık günü katliam gerçekleştirdi. Çoğunluğu çocuk olmakla birlikte çok sayıda yurttaşımız şehit düştü. Gerçekleşen katliama yönelik güçlerimizce bir dizi intikam eylemleri düzenlenmiştir.

3 Aralık tarihinde Efrîn kentine bağlı Gobelê köyünde işgalci Türk ordusuna ait askeri bir üsse yönelik güçlerimizce eylem düzenlenmiştir. Eylemde 1 obüs bataryası imha edilirken, 1 işgalci Türk askeri öldürülmüş ve 2’si yaralanmıştır.

3 Aralık tarihinde Ezaz kenti çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki çetelere ait mevzi ve barınaklara yönelik güçlerimizce eylem düzenlenmiştir. Eylemde 5 işgalci çete öldürülürken, çok sayıda çete de yaralanmıştır.

3 Aralık tarihinde Mare kenti civarında işgalci Türk ordusu güdümündeki çetelere yönelik keskin nişancı timlerimizce suikast eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 1 işgalci çete öldürülmüştür.

Güçlerimizin eylemleri ardından işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelerce sivil yerleşim bölgeleri olan Şêrawa ilçesine bağlı Soxanekê, Aqîbê köyleri, Şera ilçesine bağlı Şewarxa, Elqamiyê ve Malikiyê köyleri yanı sıra Şehba bölgesine bağlı Hirbil köyü yoğun bir şekilde bombardımana tabi tutulmuştur.

Efrîn Kurtuluş Güçleri olarak bir kez daha belirtiyoruz ki, işgalcilerin gerçekleştirdiği saldırılar hiç bir şekilde cevapsız kalmayacaktır."