HRE: Bu yıl eylemlerimiz artacak, Efrîn özgürleşecek

HRE, "Bu yıl Efrîn özgürleştirip Türk devletinin vahşi baskısına son vereceğiz. İşgalciler iyi bilmelidir ki bu yıl eylemlerimiz çok daha fazla olacak" dedi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn’in işgalinin 3. yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Türk devletinin vahşi saldırılarına halkın 7'den 70'e direndiği vurgulanırken, "Halkımız ve şehitlerimizden aldığımız moral ile mutlaka kazanacağız" dedi.

'HALKIMIZ 7'DEN 70'E DİRENDİ'

HRE açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İşgalci Türk devleti, 20 Ocak 2018 tarihinden beri saldırılara göz yuman ortaklarıyla birlikte Efrîn’e yönelik saldırılara başladı. İşgalci Türk devleti, her türlü ağır silah, hava saldırıları ve ileri savaş teknolojisiyle gerçekleştirdiği saldırılara karşı, halkımız 7’den 70’e kadar büyük bir heyecan ve coşku ile direnişe katılarak,  işgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin vahşetine karşı büyük bir rol oynadı. Halkımız saldırılar karşısında eşi benzeri olmayan bir direniş sergiledi.  Topraklarımız, şeref ve onurumuz için toplumun her kesiminden insanlar bu onurlu mücadelede yerini aldı ve çok büyük bedeller verdi.
Efrîn’in işgalinin üzerinden 3 yıl geçti. İşgalci Türk devleti 3 yıl boyunca bölge halkına baskı kurmak için insanlık dışı her yöntemi uyguladı.  Bölgenin coğrafyası ve tarihini yok etmek için yine kirli planlar yapmaktadır. Fakat bugün Efrîn’in köy ve ilçelerinde kalan halkımız, Türk devleti ve çetelerinin insanlık dışı uygulamaları ve faşizmine karşı onurlu bir şekilde direnmeye devam ediyor. Bunun için ne kadar bedel verilirse verilsin Efrîn halkı özlerinden, topraklarından ve tarihlerinden kopmuyorlar.  Köylerin, ilçelerin ve kentlerin işgalinden sonra birçok Efrînlinin topraklarında kalmak için çaresiz kaldığını biliyoruz.

'HALK ÖZGÜRLÜĞÜ BEKLİYOR'

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin, Efrîn’in köy, kent ve ilçelerinde kalan kadın, erkek ve gençlerimizin iradelerini teslim almak ve onları göçertmek için her gün onlara her türlü zorbalığı yapıyor. Efrîn’de kalan halkımızı her gün kaçırarak, mal ve mülklerine el koyarak, talan, tecavüz, cinayet, şantaj her türlü özel savaş araç ve yöntemlerinin uygulandığını biliyoruz.  Efrîn’de kalan halkımızın bu faşizme karşı mücadele ettiğini ve düşmana teslim olmamak için direndiğini çok iyi biliyoruz. Şehba kantonunda kalan halkımız, Efrîn’in işgalinin üzerinden bu kadar yıl geçmesine rağmen, büyük bir umut ve heyecanla şehirlerinin özgürleştirilmesini bekliyorlar.  Yine Şehba kantonunda geçen halkımız, Suriye rejimi ve Türk devletinin uyguladığı topçu saldırılar ve ambargolar nedeniyle büyük zorluklar yaşamaktadır. Tüm bu zorlukla rağmen Şehba halkı, dönemin direniş ruhuyla mücadelelerine devam ediyor,  kimseye boyun eğmeyip iradelerini teslim etmiyorlar.

'HALKIN DURUŞUNU TALİMAT OLARAK KABUL EDİYORUZ'

Biz bu halkın çocukları ve Efrîn Kurtuluş Güçleri olarak halkımızın bu onurlu duruşunu bir talimat olarak kabul ediyoruz. Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının başladığı günden beri bizler direniyoruz. Yeni yıl da işgalciliğin son bulması için daha fazla direneceğiz. Halkımıza ve şehitlerimize verdiğimiz Efrîn’i özgürleştirme sözünü henüz yerine getirmemişsek de işgalcilere ağır darbeler vurduk. Şu ana kadar işgalcilere karşı 400’den fazla eylem gerçekleştirdik. Bu eylemlerde en az 900 işgalci öldü ve çoğu da yaralandı. Yine onlarca araç ve cephanelik kullanılamaz hale getirildi.

'TÜRK DEVLETİNİN VAHŞİLİĞİNE SON VERECEĞİZ'

Efrîn’den göç ettirilen ve hala Efrîn’de kalan yurttaşların işgalcilik karşısında elinden geleni yapması gerekmektedir. Öncelikle ajanlık yapanlara, gençlerimizi kaçıranlara, tecavüz suçu işleyenlere karşı halkımızın duruşu net olmalıdır. Bu kirli politikaları boşa çıkaracağımıza tüm halkımız inansın. Bu doğrultuda önümüzdeki yıl için önemli planlamalarımız var. Gençlerin HRE’ye katılması için çağrıda bulunuyoruz. Bu yıl Efrîn özgürleştirip Türk devletinin vahşi baskısına son vereceğiz.
İşgalciler iyi bilmelidir ki bu yıl eylemlerimiz çok daha fazla olacak. Bunun için ödememiz gereken bedel ne ise buna hazırız. Uluslararası toplum Türk devletinin insanlık dışı uygulamalarına ne kadar sessiz kalsa da biz halkımız ve şehitlerimizden aldığımız moral ile mutlaka kazanacağız."