HRE’den Bab’da üç koldan eylem: 8 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Bab’da Türk ordusu ve çetelerine yönelik üç koldan eylem düzenlediklerini bildirdi. Bu eylemlerde 8 işgalcinin öldürüldüğü açıklandı.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, Türk işgali altındaki Bab ve Efrîn’de 28 ve 29 Ağustos tarihlerinde iki etkili eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

HRE, “Güçlerimiz tarafından işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik Bab ve Efrîn bölgelerinde 2 etkili eylem gerçekleştirilmiştir” dedi ve şu detayları verdi:

“28 Ağustos tarihinde Efrîn şehir merkezine bağlı Vêlat bölgesi yol güzergahında işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelere bağlı istihbarat merkezine yönelik birliklerimiz tarafından etkili bir eylem düzenlenmiştir. Eylem sonucunda işgalci teröristlerin ölü veya yaralı sayısı tespit edilememiştir.

29 Ağustos tarihinde Bab bölgesine bağlı Daxilbaş köyü civarında Firqet El-Hemze ile Sultan Murad isimli terörist gruplara ait bir üs bölgesine yönelik birliklerimizce 3 koldan saldırı eylemi gerçekleştirilmiş, eylemle eş zamanlı bir şekilde söz konusu gruplara ait 1 askeri araç da hedef alınmıştır. Düzenlenen eylem sonucunda 8 işgalci terörist öldürülürken 5’i de yaralanmıştır. Güçlerimiz tarafından eylemde 1 AK-47 piyade tüfeği ve 1 gece görüş dürbünü ele geçirilmiştir.”

KÖYLER BOMBALANDI

Açılamada ayrıca Türk ordusu ve güdümündeki çetelerin 28-29 Ağustos tarihlerinde bir çok köyü bombaladığı belirtildi. HRE, Şehbaya bağlı Nêrebiyê, Til Cîcan, ve Zîwan köylerinin yanı sıra Şera ile Şêrawaya bağlı Mer’enaz, Malikiyê, Şewarixa, Soxanekê ve Aqîbê köylerinin obüs ve tanklarla top atışına tutulduğu” bilgisini verdi. Açıklamada, “Aynı zamanda bölge üzerinde işgalci Türk ordusuna ait İHA’lar yoğun bir şekilde uçuş yapmıştır” denildi.