HRE, Efrîn’de şehit düşen savaşçının kimliğini açıkladı

HRE, savaşçısı Ciwan Kefernaya’nın 13 Kasım günü işgalcilere karşı direnerek şehit olduğunu açıkladı.

Efrîn Çağın Direnişi ikinci aşamasında işgalci Türk devleti çetelerinin saldırısında şehit olan HRE savaşçısı Ciwan Kefernaya’yı anan Efrîn Kurtluş Güçleri (HRE), “Halkın özgürlük ve demokrasi devrimine büyük bir şevk ve sadakatle inanan Ciwan yoldaş, her türlü geri kalmışlığa kararlılıkla karşı koydu ve şehitler kervanına katıldı” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Savaşçımız Ciwan Kefernaya, 13 Kasım günü Efrîn Çağın Direnişi ikinci aşamasında işgalci Türk devleti çetelerinin saldırısında şahadete ulaşmıştır.

Ciwan yoldaş Şehba'da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İşgale karşı mücadelemizde ve direnişimizde görev ve sorumluluklarını son ana kadar yerine getirdik. Halkın özgürlük ve demokrasi devrimine büyük bir şevk ve sadakatle inanan Ciwan yoldaş, her türlü geri kalmışlığa kararlılıkla karşı koydu ve şehitler kervanına katıldı.

Arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Ciwan Kefernaya

Adı Soyadı: Ehmed El Etreş

Ana Adı: Fetum

Baba Adı: Hesen

Doğum Yeri: Şehba

Şahadet Tarihi ve Yeri: Efrîn Çağın Direnişi İkinci Aşaması /13 Kasım 2020

Şahadete ulaşan yoldaşımızın şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehidin ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz”.