HRE, Efrîn ve Ezaz’da işgalcileri vurdu: 3 ölü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devletinin işgali altındaki Efrîn ve Ezaz’da düzenlediği eylemlerde üç işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi.

HRE, Efrîn’in Şera ve Şêrawa ilçeleri ile Ezaz’da işgalcilere yönelik düzenledikleri eylemlere ilişkin açıklamada bulundu.

İşgalciler yönelik bir dizi “intikam” eylemi gerçekleştirdiklerini bildiren HRE, eylemleri sonuçlarını şöyle sıraladı:

“3 Kasım tarihinde Şera ilçesine bağlı Vila Qadî köyünde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplara yönelik keskin nişancı timlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Eylemde 1 terörist öldürülmüştür.

3 Kasım tarihinde Şêrawa ilçesine bağlı Cilbirê ile Basilê köylerinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik güçlerimizce etkili 2 eylem düzenlenmiştir. Her 2 eylemin de sonucu netleştirilememiştir.

Aynı tarihte Ezaz bölgesine bağlı Kil Cibrîn köyünde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik keskin nişancı timlerimizce 2 eylem düzenlenmiştir. Eylemde 2 terörist öldürülmüştür.”

Açıklamada ayrıca şu bilgiler yer aldı: “Güçlerimizin eylemleri ile ağır kayıplar veren işgalci ordu ve teröristleri Şêrawa ilçesine bağlı Soxanekê, Aqîbê ile Bênê köyleri ve Şera ilçesine bağlı Malikiyê, Şewarixa ile Kela Şewarixa gibi sivil yerleşim alanlarını yoğun top saldırısına tabi tutmuştur.”