HRE Mare, Bab ve Ezaz’da vurdu: 17 çete öldürüldü

HRE, Mare, Bab ve Ezaz’da işgalci Türk devletine bağlı çetelere yönelik düzenlenen eylemlerde 17 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Mare, Bab ve Ezaz’da konuşlanan işgalci Türk devletine bağlı çetelere yönelik gerçekleştirdikleri eylemlerin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki teröristlere yönelik Mare, Bab ve Ezaz bölgesinde güçlerimizce kapsamlı bir dizi eylem gerçekleştirilmiştir” denilen açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

“31 Temmuz tarihinde Mare kenti çevresinde Ehrar El Şerqiye ile Cebha El Şamiye isimli terörist gruplara ait barınaklara yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen eylemler sonucunda 5 terörist öldürülmüştür.”

EZAZ’DA 8 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ, ÇOK SAYIDA ÇETE YARALANDI

2 Ağustos tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kefer Xaşir köyünde yaşanan çatışmaya dair bilgileri de paylaşan HRE, çetelere yönelik kapsamlı bir eylem gerçekleştirildiği ve yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda 1 uçaksavar yüklü araç ve çetelerin kullandığı bir barınağın imha edildiği ve tespit edilen 8 çetenin öldürüldüğü, çok sayıda çetenin de yaralandığı bilgisini verdi.

ARAÇ İÇİNDEKİ ÇETELER İMHA EDİLDİ

Açıklamada, 2 Ağustos tarihinde Bab bölgesine bağlı Daxilbaş köyünde güçlerinin gerçekleştirdiği eyleme dair ise şu ifadeler yer aldı: “Cebha El Şamiyê adlı terörist gruba ait mevzi ve barınaklara yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen eylem sonucunda 1 uçaksavar yüklü araç içerisindeki 4 terörist ile beraber imha edilmiştir.

Marê, Bab ve Ezaz bölgesinde güçlerimizce gerçekleştirilen eylemlerde toplam 17 terörist öldürülmüş, 2 uçaksavar yüklü araç ve çok sayıda barınak imha edilmiştir.”