JKŞ, Minbic’te 5 yaşındaki çocuğun katledilmesini kınadı

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Minbic’te 5 yaşındaki bir kız çocuğunun abisi tarafından tecavüze uğradıktan sonra katledilmesini kınayarak, bu zihniyette olanları “Rojava devriminin düşmanı” olarak ilan etti.

JKŞ yaptığı yazılı açıklamada, “27 Ocak günü Minbic’te 5 yaşındaki Yasmîn Ehmed kaçırıldı. Abisi tarafından tecavüze uğrayıp katledildi. Aile üyeleri tarafından katliamın faili gizlendi. Yasmîn şahsında tüm çocuk istismarları ve katliamlarını kınıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Bu olayda bir kez daha görülmüştür ki, erkek egemen zihniyetteki insanlar çocuk bedenine saldırmaktadır. Çocuk tecavüzleri ve katliamları erkek egemenliğinin yoğun yaşandığı toplumlarda sıklıkla görülür. Rojava bir kadın devrimidir ve bu olay derim topraklarında yaşanmıştır. Rojava derimi bir yandan işgallere ve DAİŞ saldırılarına karşı direnirken bir yandan da her insanına erkek egemenliği etkilerinden kurtarmak için mücadeleye devam ediyor. Kadınlar erkek egemenliğini yok etmek için hem savaş mevzilerinde hem komünlerde, kurumlarda, sokaklarda ısrarla kadın özgürlük mücadelesini sürdürüyor.

Hesekê’deki saldırıları yapan zihniyet ile Yasmîn’e saldıran zihniyet aynıdır. Rojava Devriminin düşmanı olan herkes kadınların düşmanıdır. Kadınlara ve çocuklara el uzatan herkes devrimin karşısındadır demektir.

Biz komünist kadınlar olarak, yapılan bu katliamı kabul etmiyoruz. Suçluların ve onları saklayan yardımcılarının en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Dava sürecinin takipçisi olacağımızı duyuyoruz. Erkek egemen zihniyeti yok etmek için mücadelemize devam edeceğiz.”