Kobanê’de 7 şehit görkemli bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı

Eyn Îsa direnişinde şehit düşen 7 savaşçı Kobanê’de binlerce kişinin katılımıyla düzenlene tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Eyn Îsa’da işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı yürütülen direnişte şehit düşen Kemal Bozan (Herko), Mihemed Daban (Serxwebûn Kobanê), Ehmed Şêx Nebî (Mezlûm Kobanê), Îbrahîm Mistefa Mislim (Egîd), Fadil Mistefa Terbûş (Dilbar Kobanê), Umer Heyder Îsmaîl (Umer Xorxorî), Mihemed Mistefa Îsa (Qeremox) ve Ehmed Yilmaz (Rojhat Çewlik), Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan törende Kobanê Askeri Meclisi savaşçısı Esmet Şêx Hesen bir konuşma yaptı. Kürt halkı ve şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyen Hesen, “Şehitlerimiz Mart ayında Türk devleti şahsında NATO’ya karşı kahramanlık destanları yazdı. Tek amaçları Kürt halkının huzur ve güven içinde Newroz Bayramı’nı kutlamasıydı. Şehitlerimize sözümüz var. Türk devleti ve çetelerinin bir adım ileri gitmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü biz mücadele azmimizi öncülerimiz olan şehitlerden alıyoruz. Şehitlerimiz kişisel çıkarları için savaşıp şehit olmadı. Onlar Şehit Egid’in yolunda giderek şehadete ulaştı. Onları dünyaya getiren anneleri kutluyorum” dedi.

Bu toprakların gerçek sahibinin şehitler olduğunun altını çizen, Hewlêr’de Efrîn işgalcilerinin karşılanmasını da protesto etti.

Şehit aileleri adına konuşan Şervan Mislim de “Kahramanlığın ne anlama geldiğini merak edenler şehitlerin yaptıklarına baksınlar. Onlar umuttan barışa bir köprü oldular. Kobanêliler olarak şehitlerimizin ödediği ağır bedellere layık olmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Şehitlere ihanet edenler er ya da geç bunun bedelini ödeyecektir” diye konuştu.