Kobanê’de onbinlerce kişi işgale karşı yürüdü

Fırat bölgesi Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahin, gerilla direnişini sahiplenmeye çağırdı.

Fırat Bölgesi’nde onbinlerce kişi, İşgale ve İhanete Karşı Onur Yürüyüşü’ne katılmak için Kobanê’deki Jina Azad Meydanı'na doğru yürüdü.

Aşitî Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe, siyasi parti temsilcileri, gençlik örgütleri üyeleri, şehit aileleri, kurum temsilcileri ve bölge halkı katıldı.

Yürüyüş Aşitî Meydanı’nda mitinge dönüştü. Mitingde sık sık “Bijî Berxwedana gerilla (Yaşasın gerilla direnişi)”, “Bimre îxanet (Ölsün ihanet)”, “Bijî Serok Apo” sloganları atan kitle, üzerinde “Soykırıma hayır, yeni komplolara hayır” pankartları ile PKK bayrakları taşıdı.

Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından miting başladı.

'DİRENİŞLE SALDIRILARI ENGELLEYEBİLİRİZ'

Mitingde Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahin konuştu. Kürt halkının faşist Türk devletine karşı direndiğini belirten Şahin, Fırat bölgesi halkının da işlenen suçlara karşı duruşunu sergilediğini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkının büyük bir fedakarlık ve direniş ile işgalci Türk devletinin saldırıları karşısında durabileceğini sözlerine ekleyen Şahin, “Kuzey ve Doğu Suriye devrimi, AKP ve Türk devletinin baskısıyla karşı karşıya olan bütün ezilen halkların devrimidir” dedi.

'GERİLLA KÜRDİSTAN TOPRAĞINI KORUYOR'

Gerillaların Kürdistan topraklarını savunduğunu herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, “ Eğer bir direniş olmasaydı, bölge halkı özgür yaşayamazdı. Eğer yenilseydi, Ortadoğu halkları özgür ve onurlu yaşayamazdı. Onurlu ve özgür yaşam ancak gerillanın başarısıyla olur. Başarı Ortadoğu halklarının birliği ile olacaktır” diye belirtti.

Girê Spî Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Hemîd El-Ebid ise işgalci Türk ordusunun, DAİŞ’in yenilgisinin ardından Efrîn, Cerablus, Serêkaniye, Girê Spî işgal ettiğini ve ardından Eyn Îsa’ya yöneldiğini hatırlatarak, QSD’nin her zaman işgale karşı durduğunu ifade etti.

'OYUNA GELMEYİN'

Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek isteyen Türk devletinin Kürt halkının iradesini yok etmek istediğini söyleyen Hemîd El-Ebîd, “Güçlerimiz direnebilir, savaşabilir ve Başûrê Kurdistan’ın kazanımlarını koruyabilir. Tüm dünya devletleri faşist devlete karşı durmalı ve işlediği suçları engellemelidir. Çünkü tüm halkların kendi kaderlerini tayin hakları vardır” dedi.

Türk devletinin provokasyonlarına karşı duyarlı tutum sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Hemîd, “Kürt-Kürt ya da Arap-Kürt arasında fitne çıkarmak isteyenlerin oyununa gelmeyin. Fitneler karşı duyarlı olmalıyız” dedi.

Gerila ve QSD’nin arkasında olduklarını belirten Girê Spî Kantonu Meclisi Eş Başkanı Hemîd El-Ebid, “İşgal saldırılarına karşı sessiz kalınmamalı” diyerek, gerilla direnişi selamladı.