Kobanê'de çadır eylemi: Rêber Apo için mücadeleyi büyütelim

Kobanê'de İmralı tecridi ve uluslararası komploya karşı eylemler sürüyor. Kadınlar, "Rêber Apo’nun özgürlüğü için, özgür bir Kürdistan için mücadele alanlarını genişletelim" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye bağlı Kobanê Kantonu’nda Genç Kadın Birliği ve Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla  başlatılan çadır eylemi 2. gününde. "Zindan direnişinin ruhuyla komployu ve faşizmi yıkacağız! Reber Apo’yu özgürleştireceğiz ve zaferi mutlaka kazanacağız” şiarıyla düzenlenen çadır eylemini Şêran’a bağlı kurum ve meclisler, Tilxezal ve Taşlog beldeleri devraldı.  

Genç Kadın Birliği üyesi Perwin Xelil, komployu kınamak ve tecridi kırmak için eylemler gerçekleştireceklerini söyledi. Xelil, “Genç Kadın Birliği olarak 15 Şubat komplosunu kınıyoruz. Komplonun yıldönümünün yaklaşmasıyla gençlik olarak, eylemlerimize aralıksız bir şekilde bu ay devam ediyoruz. Bugün çadır eylemine başlamamızın sebebi de Rêber Apo’ya dönük yapılan komployu kınamaktır. 3 gün sürecek eylemin ardından uzun yürüyüşümüz olacak. Eylemlerimiz Önderliğimiz özgürleşene kadar devam edecektir. Genç kadınlar olarak her zaman Rêber Apo’nun felsefesi temelinde yürüyeceğiz. Bu seneyi zafer senesi yapacağız” dedi.

'RÊBER APO'NUN FELSEFESİYLE YÜRÜYECEĞİZ'

Genç Kadın Birliği Koordinasyonu Dilber Yusuf ise şöyle konuştu:
"Rêber Apo’nun dediği gibi ‘Genç başladık, gençler olarak da zaferi taçlandıracağız.’ Biz gençler olarak Rêber Apo’nun bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Genç kadınlar olarak zaferi taçlandıracağız. Buradan bütün dünya kadınlarına ve gençlerine sesleniyoruz: Rêber Apo’nun özgürlüğü için, özgür bir Kürdistan için mücadele alanlarını genişletelim. Dünyayı ve var olan sistemi değiştirecek olan gençlerdir. Bu temelde biz genç kadınlar olarak Rêber Apo’nun felsefesi temelinde yürüyeceğiz.”