Kobanê’de Gare'yi işgal saldırısı protesto edildi

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’nın Gare bölgesine yönelik işgal saldırısına karşı Kobanêliler yürüyüş düzenledi. Gerilla direnişini de selamlayan halk, "Beraber direneceğiz" mesajını verdi.

İşgalci Türk ordusunun 10 Şubat gece saatlerinde Medya Savunma Alanları’ndaki Garê alanına yönelik başlattığı işgal operasyonu birçok merkezde protesto ediliyor. Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê Kantonu’nda Özerk Yönetim, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Kongreya Star’a bağlı kurum ve meclislerin de aralarında bulunduğu çok sayıda Kobanêli, yürüyüş gerçekleştirdi.

Özgür Kadın Meydanı’ndan 3. gününe giren çadır eyleminin sürdüğü Şehîd Egît Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşte, “Bimre Dagirkeriya dewlata Tirk, bijî berxwdana Gerîlla” pankartı, kurumların flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

'BU SALDIRILAR KOMPLONUN DEVAMI'

Yürüyüşün ardından meydana ulaşan kitle, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. Sonrasında Kobanê Kantonu Meclisi adına Mustefa Îto ve Kongreya Star adına Hedle Hesen konuşmalar gerçekleştirdi.

Xakurkê, Xinêre, Heftanîn, Kandil ve en son da Gare alanına dönük saldırıların “tarihin tekerrür etmesi” olduğunu dile getiren Mustefa Îto, şunları söyledi:
“Şubat ayındayız. 1999 Şubat’ında yapılan uluslararası komployu unutmadık. Yapılan saldırılar komplonun devamıdır. Rêber Apo’ya yapılan komplo Kürt halk tarihinde Kürtlere yapılmış bir komploydu. İşgalci devletler ve ihanet çizgisinde yürüyen Kürtler, halk olarak elde ettiğimiz statüyü parçalamaya çalışıyor. Bugün Kürtlerin varlığını ve yokluğunu tartışmaktalar. Medya Savunma Alanları ve Gare, özgürlük uğruna çocuklarımızın direndiği topraklardır. Dört parça Kürdistan’ın canından bir parçasını verdiği alandır. Amed, Kobanê, Hewler ve Mahabat çocuklarının yer aldığı bir alandır. Dağlarımıza yapılan saldırı irademize yapılan bir saldırıdır. Özgür gelecek için çocuklarımızın direndiği alanlara yapılan saldırıları kınıyoruz."

'GERİLLA DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ'

Mitingde Hedle Hesen tarafından da basın açıklaması okundu.
Açıklamada şöyle denildi:
“Barzani Ailesi unutmamalıdır ki bugün ortaklaştığı kişiler tarihimizi, annelerimizi katleden ve soykırımdan geçiren bir güçtür. Türkiye Bütün Kürtleri hedef almaktadır. Fırat Bölgesi’nde yer alan kurum, meclis, siyasi partiler ve örgütler olarak yapılan saldırıları kınıyoruz. Aynı zamanda ihanet ederek, Türk devletiyle masaya oturanları kınıyoruz. Buradan gerilla direnişlerini selamlıyor ve onların direnişine ortak olacağımızı duyuruyoruz. Nasıl ki Kobanê ve Şengal için gerillalar yardımımıza koşup, beraber direnmişsek, Medya Savunma Alanları’na yönelik yapılan saldırılarda da beraber direneceğiz."

Miting, “Bijî berxwedana gerilla” sloganlarıyla sonlandı.