Kobanê’de Heftanîn direnişi selamlandı

Kobanêliler, yürüyüş düzenleyerek, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Heftanîn’deki direnişi selamladı.

Kobanê’de Heftanîn direnişine destek yürüyüşü düzenlendi. Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, sloganlarla Şehit Egîd Meydanı’nda kadar yürüdü. Burada mitinge dönüşen yürüyüşte, Türk devletinin saldırılarının protesto edildiği konuşmalar yapıldı.

"Yaşasın Heftanîn direnişi”, “Türk devletinin saldırılarına ve ihanete hayır”, “Kadınların direnişi Erdoğan’ı salladı” yazılı pankartlar açan kitle, uluslararası kamuoyuna da seslendi.

'KÜRTLER GÜÇLENİYOR'

Özerk Yönetim adına konuşan İsmet Şêx Hesen, şunları söyledi: “Kürtler günbegün güçleniyor. Türk devleti o yüzden saldırıyor. Erdoğan ve hükümeti kendi iç sorunlarını örtbas etmek için Kürt halkının kazanımlarına saldırıyor."

Özgür Kadın Hareketi adına da Madlin Ararat ise konuştu. Ararat, “Türk devleti bölge halklarını yok etmek istiyor. Halkları asimile edip bölgeyi kendi egemenliği altına almak istiyor. Ancak halk Türk devleti karşısında değerlerini koruyacağını kanıtladı. Biz de şehitlerin mirasına sahip çıkıp onların çizdiği yolda ilerleyeceğiz” dedi.