Kobanê’de onbinler Hesekê şehitlerini uğurladı

Hesekê’de DAİŞ çetelerine karşı QSD’nin düzenlediği "Halkların Gürzü" hamlesi sırasında şehit düşen 12 savaşçı için Kobanê’de onbinlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

12 savaşçının cenazeleri 31 Ocak Pazartesi günü Kobanê’deki askeri hastaneye getirildi.

Bu salı günü Fırat Bölgesi’ndeki köy ve şehirlerden on binlerce kişi Hesekê şehitlerini son yolculuklarına uğurlamak için Şehit Dîcle Şehitliği’nde toplandı.

Törenin yapıldığı sırada kentte esnaflar kepenk indirerek şehitleri andı.

Tören sırasında kısa bir konuşma yapan Kobanê Kantonu Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Ferhan Kobanê, işgalci Türk devletinin DAİŞ eliyle Hesekê’deki Sinaa Cezaevi’ne dönük büyük planına dikkat çekti.

Bu saldırı ile Cizre Bölgesi’nin kontrol altına alınmak ve “İslam Devleti” ilan edilmek istendiğini söyleyen Ferhan Kobanê, şehitlerin fedakârlıkları ve Kuzey-Doğu Suriye halkının çabaları sayesinde faşist Türk devletinin planının boşa çıktığını kaydetti.

Ferhan Kobanê, halkın Kobanê’nin özgürleştirilmesinin yıl dönümünde bir kez daha zafer ilan ettiğini vurguladı.

Kobanê Askeri Meclisi Eş Başkanı Mehmûd Kobanê, QSD’li savaşçıların bölgede barış ve istikrarın hâkim olması, halkların kardeşliğinin devam etmesi için canlarını feda ettiklerini söyledi.

Şehit Aileleri Meclisi bu törenin ardından QSD savaşçıları Mihemed Bozan, Nîhad Şêx Mûsa, Dara Mihemed Mihemed, Mehmûd Henkî, Îsmaîl Mihemed Elî, Bozan Mislim Xelîl, Mihemed Esmet Walî, Hisên Elî Îsmaîl, Feysel Sedûn, Heysem Nebo Mihemed, Mehmûd Mezî ve Hisên Kino’nun şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.