Kobanê’den Cizre’ye Newroz ateşleri yakıldı

DAİŞ’e karşı mücadelenin kalesi Kobanê, Cizre bölgesine bir çok kentte Newroz ateşleri yakıldı.

Kobanê’de onbinler, DAİŞ çetelerine karşı mücadelede sembolik değeri yüksek Miştenur Tepesi’nde Newroz ateşini yakmak için toplandı. Kobanê’deki kutlama “Newroz ruhuyla tecridi kıralım, Efrîn’i özgürleştirelim” sloganı ile gerçekleştiriliyor.

Cizre bölgesinde de bir çok kentte aynı sloganla kutlamalara start verildi. Qamişlo’da sabah erken saatlerinden itibaren Newroz alanı dolmaya başladı.

Kutlama alanı TEV-DEM, YPG-YPJ, QSD ve Kongreya Star bayraklarıyla donatıldı. İç Güvenlik Güçleri ve HPC birimleri, güvenliği sağlıyor. Newroz ateşi, şehit anneleri tarından yakıldı. Kutlama sırasında çok sayıda konuşma yapılması bekleniyor.

Dêrîk’te de onbinler Newroz için buluştu. Kutlama alanında geleneksel kıyafetler dikkat çekti. Şehit annelerinin Newroz ateşini yakması ardından, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’a ilişkin değerlendirmeleri dinletildi.

Amûde ilçesindeki kutlamalar da benzer şekilde şehit annelerinin Newroz ateşini yakmasıyla başladı. Binlerce kişi Çaxir köyündeki Newroz alanında toplandı. Kutlama alanı YPG, YPJ, QSD bayraklarıyla donatıldı.

Bölgedeki kutlamalar devam ediyor.