Kobanê Newrozu'na binler katıldı

Kobanê'deki Newroz kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Kutlamada, direnişle zulüm, katliam ve işgale son verileceği mesajı verildi.

Kobanê''deki Miştenur Tepesi’nde gerçekleştirilen Newroz kutlaması, saygı duruşu ve ateşin yakılması ile başladı.

Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Şahin yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, özgürlük gerillası  ve tüm halkın Newroz’unu kutladı. Şahin, İran ve Rojhilatê Kurdistan’da süren “Jiyan Jiyan Azadî” serhildanını desteklediklerini belirtti. Şahin, Kürt Halk ÖnderiAbdullah Öcalan’ın önderliğinde ve demokratik ulus projesiyle Newroz’u tüm insanlık için bir kültür haline getireceklerini vurguladı.

TEV-DEM Eşbaşkanı Rûken Ehmed de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır İmralı’da gösterdiği direnişin insanlık için bir okul haline geldiğini belirten Ehmed, “Önderlik çizgisindeki direniş devam ediyor. Direniş Newrozu'nu birliğin sağlandığı, zulüm ve katliamların sonlandırıldığı Newroz’a dönüştüreceğiz. Direnişi yükselterek, işgalcileri yıkmalıyız” diye konuştu.

İşgalci Türkiye devletinin 2019 yılında Serêkaniye’ye yönelik işgal saldırısında QSD saflarında şehit düşen enternasyonalist savaşçı Andok (Alman)'un annesi Ute Gedig de, “Şehit Andok Rojava devriminin ve Önder Abdullah Öcalan’ın yürüttüğü mücadelenin insanlık davası olduğunu ispatladı” dedi.   

Kutlamalar Baqi Xido Kültür Merkezi müzik gruplarının dinletileriyle sürdü.