Kobanê öğrencileri Boğaziçi direnişini selamladı

Kobanê Üniversitesi’ndeki öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişini selamladı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li kayyum Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilere bir destek de Kobanê’den geldi. Kobanê Üniversitesi ve akademi öğrencileri Şehid Egid Meydanı’nda açıklama yaptı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı açıklamada Demokratik Öğrenci Hareketi’nin bayrakları yer aldı.

Öğrenciler adına açıklamayı, Demokratik Öğrenci Hareketi üyesi Rêzan Hemî  okudu.

Açıklamada, “Ortadoğu’da son birkaç yıldır aralıksız bir şekilde devam eden krize işaret edilerek, bu krizin tek sorumlusunun kapitalist sistem ve devletler olduğunu söylendi. Devletlerin ve kapitalist sistemin kendi çıkarları için her dönem farklı yöntemlerle halkı hedef aldığının ifade edildiği açıklamada, “Bu krize ve yaşanan sorunlara karşı Ortadoğu halkı ve yurtdışında yaşayan halk her daim tutumlarını göstererek alanlarda mücadele etmişler. Her ne kadar kapitalist sistem halkı tesiri altına almak istemişse de bunu başaramamış. Bugün de AKP hükümeti tarafından gün geçtikçe Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da bu kriz derinleştirilmekte. Fakat sosyalist ve aydın kişilerin mücadelesi temelinde AKP hükümeti ve ortakları amacına ulaşamadı” denildi.

'HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan yönetimi halkı, kendi himayesine almak, özellikle okumuş kişileri halkın öncüleri olacak öğrencileri, kendi sistemine hazırlamak için Melih Bulu’yu atadı. Fakat Boğaziçi’nde okuyan öğrenciler, bunu bildikleri için kayyıma karşı ve öğrenci haklarını elde etmek için ayaklandı. Öğrencilerin eylemi devam ediyor. Bu eylemde yer alan öğrenciler, polislerin baskısı ve işkencesine maruz kalıyor. Biz de Kobanê Üniversitesi ve akademileri olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemini destekliyoruz. Buradan bütün öğrencilere sesleniyoruz; Boğaziçi Üniversitesi’ne ses verin. Boğaziçi öğrencileri de var olan sisteme karşı mücadele etmeli ve sesini bütün dünyaya duyurmalı. Her zaman öğrencilerin mücadelesine manevi olarak ne gerekiyorsa destek vermeye hazırız.”

Açıklama, öğrencilerin “Bimre Dagirkerî”, “Bimre Faşîzm” ve “Bijî serhildana Boxazîçiyê” sloganlarıyla sona erdi.