‘Kobanê ruhu ile işgal edilen toprakları özgürleştireceğiz’

YPJ Genel Komutanlığı Kobanê’nin özgürleştirilmesini 6’ncı yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Kobanê’nin başarısını işgal edilen 3 kentte de ortaya koyacağız” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı Kobanê’nin özgürleştirilmesini 6’ncı yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kobanê zaferini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, fedakarca direnen şehitler, şehit aileleri ve Kürt halkı şahsında tüm dünya için kutlayan YPJ, insanlık düşmanı DAİŞ ve otaklarının kaybedeceğini ifade etti.

Arîn Mîrkan gibi Mezopotamya tanrıçaları ve yoldaşlarının direnişi ile Kobanê’nin kurtarıldığını vurgulayan YPJ, şunları kaydetti: "Kobanê direnişi üzerinden 6 yıl geçti. Ancak bu direniş halen tüm dünyaya moral veriyor. Arîn ve Avestaların direnişçi ruhu kendisini Çağın Direnişinde bir kez daha gösterdi. Bugün yüreği devrim ve zafere için kadınlar halen cephelerde direniyor. Yüzlerce kadın dünya ve insanlık onuru için hayatını feda etti. Kobanê de tüm halklar omuz omuza direndi. Bugün işgal edilen topraklarımızı da Kobanê ruhu ile kurtaracağız. DAİŞ’in ruhani lideri Erdoğan’ın sonu da DAİŞ gibi olacak.”

Avesta Xabur şahsında tüm Rojava devrim şehitlerini de anan YPJ “Tekrar Kobanê zaferi tüm insanlık için kutlu olsun. YPJ olarak mücadelemiz ilk gün ki gibi devam edecek. Şehitlerin hayalini gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz sürecek” dedi.