Kobanê ve Şehba’da uluslararası komplo protesto edildi

Kobanê ve Şehba’da düzenlenen yürüyüşlerle 15 Şubat uluslararası komplosunu protesto edildi.

KOBANÊ

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde bir araya gelen gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu kınadı.

Selam Meydanı’nda bir araya gelen gençler, üzerinde “Tutsakların direniş ruhuyla uluslararası komployu ve faşizmi yıkalım, Önder Apo’yu özgürleştirelim”, “Şimdi özgürlük zamanı” ve “Mutlaka başaracağız” yazılı pankartlar açtı. Sloganlar eşliğinde yürüyen gençler, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu.

Fırat bölgesi Genç Kadınlar Birliği üyesi Cihan Temê hazırlanan açıklama metnini okudu. Açıklamada, uluslararası kamuoyunun Türk faşizmine sessiz kalmasına tepki gösterildi.

Açıklamada, “İçinde bulunduğumuz süreçte herkesin işgalcilere karşı mücadele etmesi gerekiyor. Fırat bölgesi gençleri olarak direnişimizi bir an bile durdurmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Devrimin kazanımlarını korumak için şehitlerin yolunu takip edeceğiz” denildi.

Açıklamanın ardından Şehit Egid Meydanı’nda üç gün sürecek çadır eylemi başlatıldı.

ŞEHBA

Kongreya Star öncülüğünde Ehdas ilçesinde bir araya gelen onlarca genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini, Kongreya Star ve Devrimci Gençlik Hareketi flamalarını açtı. Ehdas Parkı’ndan yürüyüşe geçen halk, işlek caddeler boyunca yürüdü.

Eylemde konuşan Kongreya Star yöneticilerinden Hesna Mihemed, “Şubat ayı bizim için kara aydır. 15 Şubat 1999’da Önder Öcalan’a uluslararası komplo uygulandı” dedi.

Eylem sloganlarla son buldu.