Kobanê ve Dirbêsiyê’de tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, Kuzey Doğu Suriye’nin Kobanê ve Dirbêsiyê kentlerinde protesto edildi.

Kobanê’de yürüyüş Genç Kadın Birliği tarafından organize edildi.

Kent merkezindeki Jina Azad Meydanı’nda bir araya gelen kitle kentin kuzeyindeki El Selam Meydanı’na doğru, ellerinde Öcalan posterleri ve pankartlarla yürüdü.

El Selam Meydanı’na ulaşıldığında ise bir miting düzenlendi.

Mitingde Şêran İlçe Meclisi Eş Başkanı Mecîda Hesûn Kongreya Star ve Genç Kadın Birliği’nin ortak açıklamasını okudu.

Öcalan’ın İmralı’daki direnişi selamlandı, tecrit kınandığı açıklamada, “Bölgedeki tüm halklar onuru, özgürlüğü için direniyor, büyük önderi Öcalan için mücadele ediyor” dedi.

Öcalan’ın özgürlüğü için tüm kadınlara mücadele çağrısı da yapıldı.

Eylem sloganlarla sona erdi.

DİRBÊSİYÊ

Dirbêsiyê’de Suriye Devrimci Gençlik Merkezi önünde de bir yürüyüş düzenlendi.

Gençler yürüyüşte, “Gençliğin ruhuyla tecridi kıralım” yazılı pankart ve Öcalan’ın posterlerini taşıdı. Tecride karşı sloganların atıldığı yürüyüş, ilçe merkezinde mitinge dönüştü. Burada konuşan Suriye Devrimci Gençlik Örgütü Yürütme Üyesi Rodî Heval, Türk devletinin Kürt halkına yönelik kirli siyasetini kınadı. İnsan hakları örgütlerine tecride karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapan Rodî, Önder Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Rodî son olarak tecrit kaldırılana dek gençlik olarak kararlılıkla mücadele edeceklerinin altını çizdi. Eylem sloganlarla son buldu.