Kobanêliler Türk-Rus devriyesini taşladı

İşgalci Türk devleti ile Rusya arasında varılan mutabakat çerçevesinde, Kobanê’nin doğusunda gerçekleşen ortak devriye, bölge sakinlerinin taşlı tepkisiyle karşılaştı.

22 Ekim’de Rusya ve işgalci Türk devleti arasında varılan mutabakat çerçevesine Kobanê bölgesinde ortak devriye başlatıldı.

7 Rus askeri araçtan oluşan Rus konvoyu, kentin 7 kilometre batısındaki Maris Meylê köyüne doğru hareket etti. Türkler de 7 araçla devriyeye katıldı. Rusya’ya ait bir insansız hava aracı, ortak devriyeye havadan eşlik etti.

Rus-Türk ortak devriyesi daha sonra doğu yönünde, Kobanê’nin 16 km doğusundaki Qeremox köyüne ilerledi.

İşgalci Türklerin yer aldığı ortak devriye, Qeremox köyü sakinleri tarafından, taş ve ayakkabı gibi cisimler atılarak karşılandı.

Uzun bir hat boyunca ilerleyen konvoy, bir çok noktada halk tarafından protesto edildi. Köylülerin yol üzerindeki büyük bir taşa, “Erdoğan suçludur” diye yazması dikkat çekti.

Qeremox köyünden kent merkezine kadar tüm köylerde, konvoya taş ya da farklı cisimler atıldı. Devriyenin köylerden kaçışı ardından bölge sakinleri zafer işaretleri ile Biji Serok Apo sloganları atarken görüldü.