Komutan Ferhad Dêrik için görkemli uğurlama

QSD Komutanı Ferhad Dêrik’i uğurlama töreninde konuşan şehidin annesi Xana Sedon; “Bedeli ne olursa olsun Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi’nin kazanımlarını korumaya kararlıyız, şehitlerin mücadele ve direnişi etrafında birleşeceğiz” mesajını verdi.

Türk devletinin 27 Ekim günü Dêrik’te bulunan evine düzenlediği hava saldırısında şehit düşen QSD Komutanı Ferhad Dêrik (Şiblî Şiblî), düzenlenen görkemli bir törenle Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcileri, siyasi partiler, QSD ve bağlı meclisleri, Kürt, Arap ve Süryani aşiretlerin kanaat önderleri, şehit anneleri, kadın ve gençlik hareketleri ile örgütleri ve Kuzey ve Doğu Suriyeli binlerce kişi Dêrik Hastanesi önünde bir araya geldi.

Ferhad Dêrik’in cenazesini alan kitle, Şiblî ailesinden şehit düşenlerin fotoğraflarını da taşıyarak, QSD direnişini selamlayan sloganlar atarak kentteki ana caddelerden geçerek şehitliğe doğru yürüdü.

EŞİNİN ASKERİ KIYAFETLERİNİ GİYEREK CENAZESİNİ TAŞIDI

Yürüyüş esnasında Evîn Murad Ebdo’nun eşi Ferhad Dêrik’in askeri kıyafetlerini giyerek cenazesini zafer işaretleri yaparak omuzlarında taşıması dikkat çekti.

Şehitlikte düzenlenen cenaze töreninde konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Kadın Meclisi yöneticisi Cewahir Îbrahîm, “Şehit Şiblî’nin ailesi, şehitlerin hedeflerini gerçekleştirme sözünü yenileyen yurtsever aile örneğidir” dedi. 

‘BİRLİĞİMİZ, YURTSEVERLİĞİMİZ İŞGALCİLERE MESAJDIR’

İşgalci Türk devletinin bölge halkına yönelik sürdürdüğü soykırım saldırılarına dikkat çeken Cewahîr Îbrahîm, “Şehitlerin çizgisine bağlılığımız ve birliğimiz düşmana ve işgalcilere bir mesajdır” ifadelerini kullandı.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik İslam Kongresi üyesi Mahsûm Dêrşewî ise, “Erdoğan, İslam dini adına çağrıda bulunuyor ancak ikiyüzlülük yapıyor. Halkımıza ve çocuklarımıza karşı katliamlar gerçekleştiriyor. Tüm dünya haklı olduğumuzu bilsin ve şehitlerin izin sürdüreceğiz” diye konuştu. 

QSD komutanlarından Xêredîn Xêrkî de, Şehit Şiblî’nin DAİŞ çeteleri ile işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı birçok hamleye katıldığını, birçok defa yaralanmasına rağmen güçlü bir şeklide savaştığını ve direndiğini söyledi. 

Xêrkî, şehitlerin amaçlarını gerçekleştirip intikamlarını alana dek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

ANNE XANA SEDON: BEDELİ NE OLURSA OLSUN DEVRİMİ KORUYACAĞIZ

Şehit Şiblî’nin annesi Xana Sedon da bir konuşma yaptı. Halkı selamlayan Xana Sedon, “Sonuna kadar Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi’nin kazanımlarını korumaya kararlıyız ve bedeli ne olursa olsun şehitlerin mücadele ve direnişi etrafında birleşeceğiz” diye konuştu. 

Törenin sonunda şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin cenazesi “Şehîd namirin” sloganları arasında toprağa verildi.