KONGRA-GEL: Efrîn katliamına sessiz kalmak suçtur

Türk devletinin Til Rıfat'a yönelik bombardımanında sivillerin katledildiğine dikkat çeken KONGRA-GEL, "Sessiz kalanlar da suç işliyor" dedi. KONGRA-GEL, "Halklar Efrîn halkının direnişini daha çok sahiplenmeli" çağrısında bulundu.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk devletinin Til Rıfat'a yönelik bombardımanında 2'si çocuk 4 sivil katledildi, birçok sivil yaralandı. İnsanlığa karşı işlenen bu suç tüm dünyanın gözü önünde işlendi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, ABD, Rusya, uluslararası kurum ve kuruluşlar bu savaş suça karşı sessizliğini koruyor" denildi.
Aynı sessizliğin Türk devletinin Efrîn işgalinde de yaşandığının vurgulandığı açıklamada, "Bu sessizlik işgalin başından bu yana Türk devleti ve çetelerine verilen en büyük destektir" diye kaydedildi.
'SAVAŞ SUÇUNA ORTAK OLUNUYOR'
KONGRA-GEL, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Türk devleti ve çeteleri tarafından Efrîn'de yapılan demografi değişimi, katliam, tecavüz, insan kaçırma ve kadınların pazarlarda satılması suçuna sessiz kalan tüm uluslararası kurum ve devletler ortaktır.
Kürdistan halkı ve ilerici insanlık Efrîn'de meydana gelen katliamlara yönelik bu sessizliği hiçbir zaman unutmayacaktır. Hem Türk devletinden hem de çetelerinden yaptıkları katliamların hesabı soruluyor.
Sessizliği ile savaş suçuna ortak olan uluslararası kurum ve devletlerine, Efrîn'de yaşanan insanlık trajedisine karşı tavır takınmaları çağrısında bulunuyoruz. Efrîn'de her gün katledilen insanlık değerleri, insanlık vicdanıdır. İşgalci soykırımcı Türk devleti bu yaptıklarından dolayı cezalandırılmalı, Efrîn'den çıkarılmalıdır.
'DİRENİŞİ SAHİPLENELİM'
Ülkede veya ülke dışında bulunan Kürdistan halkları, bu süreçte Efrîn halkının direnişini daha çok sahiplenmelidir. Efrîn halkı Efrîn'de, Şehba'da ve bulundukları her alanda kahramanca direniyor. Başarı halkımızın olacaktır."