Kongreya Star, Özerk Yönetimi 3. kuruluş yıldönümünde kutladı

Kongreya Star Koordinasyonu, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni kuruluşunun üçüncü yıldönümünde kutladı.

Kongreya Star yazılı kutlama mesajında “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim’in kuruluşunun üçüncü yıl dönümü halkımıza, yaralılara ve ailelerine, tüm bölge halklarına kutlu olsun” dedi.

Açıklamada devamla, “Demokratik Özerk Yönetim 19 Temmuz devriminin ürünüdür. Halkların baharının başlamasıyla devlet sisteminin baskı ve zulümlerden kurtuldu.  Özgür irade ve özgür düşünce ortaya çıktı. Ortadoğu ve bütün dünyada Özerk Yönetim örneği Rojava devrimiyle ortaya çıktı, halkların kardeşliğine sahip çıktı” ifadeleri kullanıldı.

Kadınların bütün kurumlarda özellikle eş başkanlık sisteminde aktif rol aldığını belirten Kongreya Star, “Kadınlar Özerk Yönetim’de kadının kurtuluşu kavramını yaydılar aynı zamanda iki cins arasındaki eşitliği, kanunların ve toplumsal anlaşmaların yazılmasında güç sahibi olmaları büyük bir rol oynadı” diye ekledi.

Kongreya Star, “Özgürlükçü halklar olarak mücadeleci halkımızı ve Özerk Yönetim emekçilerini bu vesileyle kutluyor ve başarılı olmalarını umut ediyoruz” şeklinde noktaladı.