Kongreya Star Şengal Özerk Yönetimi’ni tanımaya çağırdı

Kongreya Star Kuzey ve Doğu Suriye Koordinasyonu, uluslararası toplumu Êzidî soykırımı ve Şengal Özerk Yönetimi’ni tanımaya çağırdı.

Êzidîlere yönelik 3 Ağustos 2014’te soykırım saldırılarının yedinci yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Kongreya Star, “Kongreya Star Kuzey ve Doğu Suriye Koordinasyonu olarak, DAİŞ terör örgütünün eliyle Kürt halkını ortadan kaldırmak için 3 Ağustos 2014’te Şengal’deki Êzidîlere yönelik gerçekleştirilen katliamı kınıyoruz” dedi.

Açıklamada, “HPG, YJA-STAR, YPG ve YPJ insani bir inisiyatif alarak Êzidîleri soykırımdan kurtarmak için Şengal ve Rojava arasında insani koridor açtı. Başûrê Kurdistan’daki peşmerge güçleri bu harekete dahil olmadı. Öte yandan fermanın gerçekleştiği günden bu yana ne Irak hükümeti ne de Başûrê Kurdistan hükümeti, Şengal’deki Êzidîleri korumak için hiçbir inisiyatif almadı” ifadeleri kullanıldı.

Kongreya Star, “Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumu, Êzidî soykırımını ve Şengal halkının varlığını koruyan Özerk Yönetim’i tanımaya” çağırdı.