Kongreya Star ‘bir kez daha’ ayağa kalkmaya çağırdı!

Kongreya Star, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “demokratik, barış yanlısı güçleri ve tüm kadın örgütlerini direnişin etrafında kenetlenmeye” ve “bir kez daha ayağa kalkmaya” çağırdı.

2014 yılında DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırması ardından dünya genelinde düzenlenen dayanışma eylemleri ile 1 Kasım günü Dünya Kobanê Günü ilan edilmişti.

Yazılı bir açıklama yapan Kongreya Star,  “Kobanê 7 yıl önce DAİŞ çeteleri tarafından kuşatıldı, saldırıya uğradı. Kobanê halkının, özellikle de kadınların direnişi büyük yankı uyandırarak, umutsuz görünen tabloyu ortadan kaldırdı” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Direnişin bir kısmı ise Kobanê dışında gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından halk ve demokratik güçler direnişe destek için ayaklandı. Kobanê direnişi, YPJ ve YPG savaşçılarının kahramanca direnişi ve dünyanın dört bir yanından gelen destekle DAİŞ'in sonunun başlangıcı oldu. Dünyaya karşı tehdit oluşturan DAİŞ terörüne karşı elde edilen başarı sadece Kobanê’nin başarısı değil, tüm dünyanın başarısıydı. Öte yandan Kobanê direnişiyle Türk devletinin DAİŞ’e verdiği destek ispatlandı ve Türk devletinin maskesi düştü. Demokratik sistem ve kadın devrimini yok etme planlarını ise gerçekleştiremedi.

Kobanê direnişine damgasını vuran Arîn Mîrkan, DAİŞ çetelerinin ilerleyişini durdurmak ve yoldaşlarını kurtarmak için kahramanca savaştı, son mermisine kadar direndi. Fedai eylemi, gösterdiği direniş ve cesaretiyle direnişin sembolü oldu.

Türk devleti, YPJ ve YPG’nin DAİŞ çetelerine karşı gösterdiği direniş ardından DAİŞ’in yenilgiye uğramasını hiçbir zaman hazmedemedi. Bu nedenle Türk devleti DAİŞ'in bölgede yapamadığını yapmaya çalışıyor ve Kobanê'ye saldırıyor. Her geçen gün ise saldırı tehditlerine devam ediyor.

Türk devleti, 23 Haziran 2020’de Helincê köyüne yönelik insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği saldırıda Kongreya Star Üyesi olan, yaşamını demokrasi ve kadın mücadelesine adayan 3 yoldaşımızı şehit düşürdü. Bu katliam, Türk devletinin özellikle kadınları hedef aldığının ispatıdır. Bugün topraklarımızı işgal etme tehditleri ve girişimleri ile insansız hava araçlarıyla sivillere yönelik saldırılara tanık oluyoruz. Saldırıların amacı DAİŞ’in intikamını alma, halkın iradesini yok etme girişiminden başka bir şey değildir.

İşgalci Türk devletinin sivillere yönelik tehdit ve saldırılarıyla beraber Kobanê ile Kuzey ve Doğu Suriye’de direniş sürüyor. Demokratik, barış yanlısı güçleri ve tüm kadın örgütlerini direnişin etrafında kenetlenmeye; faşist, diktatör ve ataerkil güçleri yenmek için bir kez daha ayağa kalkmaya çağırıyoruz."