Kongreya Star Qereçox şehitlerini andı

Kongreya Star, işgalci Türk devletinin 25 Nisan 2017’de Qereçox Dağı’na düzenlediği saldırıda şehit düşen YPG ve YPJ’lileri dördüncü yıldönümünde andı.

Yazılı bir açıklama yapan Kongreya Star, “Türk devletine ait savaş uçakları 25 Nisan 2017’de Qereçox’ta YPG Komutanlık Merkezi’ne saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 20 savaşçı şehit düştü, çok sayıda savaşçı yaralandı” hatırlatmasında bulundu.

Açıklamada, “Bu saldırı QSD güçlerinin Reqa’yı özgürleştirmek için yürüttüğü Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin olduğu dönemde gerçekleştirildi. Türk rejimi bu saldırıyla güçlerimizin Uluslararası Koalisyon ortaklığıyla DAİŞ’e karşı mücadelesini zayıflatmak ve Reqa’nın özgürleştirilmesi için yürütülen hamlenin ilerleyişini durdurmaktı” diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: “Özgürlük ve halkların onuru için canını feda eden şehitlerimizin kanının boşa gitmeyeceğine söz veriyoruz. Rojava toprakları şehitlerin kanıyla sulandı ve geleceği belirledi. Terörist uygulamalar hiçbir zaman ulusumuzu savunma irademizi kıramayacaktır.

 Toplumumuz, şimdi halkını, insanlığı ve insanlık onurunu savunan kahraman kadınları ve erkeklerin şehit edildiği Nisan ayında. Nisan ayının her gününde tarihi destanlar ve kahramanlıklar yaşandı. Bu bağlamda Nisan ayı şehit ayı sıfatını büyük bir onurla aldı. Şehit Nalîn Mûş ve Hêlîn’in demokratik ulus sistemi ve YPJ’nin kurulmasındaki rolü büyük olmasının yanı sıra Rojava’daki tarihi yolu tamamen değiştirdiler.

Güçlerimiz ve halkına dönük gerçekleştirilen bütün hedef alma ve komplolara rağmen halkımız burada olduğunu ve mücadelesine devam ettiğini bütün dünyaya ispatladı. Bölgedeki terörist sistemler, Baas rejimi, DAİŞ çete artıkları ve diğer terörist çeteler irademizi asla kıramayacaktır. Biz insanlık değerini koruduk ve korumaya devam ediyoruz. Türkiye rejimi gibi terör ve teröre destek veren bütün terörist sistemlerin gerçekliğini bütün dünyaya ispat edeceğiz.

Erdoğan, çete artıklarını etrafında toplayarak Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de insanlık dışı suçlar işliyor. Aynı zamanda çetelerini dünya devletlerine ve özgürlükçü halklara karşı kullanıyor.

Son olarak Qereçok şehitleri ve Qamişlo’nun Tay Mahallesi’ndeki bütün şehitleri saygıyla anıyoruz. Şehitlerimize ve halkımıza, ortak yaşam, eşit sistem ve Suriye halklarının haklarını garanti altına alan devrimin amaçlarına ulaşıncaya kadar direneceğimizin sözünü veriyoruz. Özgürlük yolundan ilerlemeye devam edip, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi Türk işgalinden kurtarıncaya kadar mücadeleyi büyüteceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.”