Kuzey ve Doğu Suriye’de 19 günde 1 milyona yakın imza

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması için 1 milyona yakın imza topladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi, Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi-Suriye koordinesiyle 22 Ocak’ta “Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Önder Öcalan’ın üzerindeki tecride son verilmesi ve fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısı yapıyor” şiarıyla kampanya başlatmıştı.

Kampanyanın organizatörleri şimdiye kadar 892 bini aşkın imza topladıklarını bildirdi.

Halk İnisiyatifi, Efrîn ve Şehba kantonlarına bağlı belde, ilçe ve köylerde yaklaşık 30 bin 460 imza topladıklarını duyurdu.

ANHA’nın haberine göre Abdullah Öcalan Özgürlük Tebqa Komitesi üyesi Mahmud El İsa, Tebqa genelinde 100 binden fazla imza toplandığını belirtti.

Reqa Genel Meclisi Eş Başkanı Lûey El Îsa, kent merkezi ve bağlı köylerde 170 binden fazla imza toplandığını ifade etti.

Dêrazor Demokratik Sivil Toplum Yönetimi Yürütme Eş Başkanı Fatme Marwan, Dêrazor’un batı bölgesinde yaklaşık 5 bin 841 imza toplandığını kaydetti.

Suriye’nin Geleceği Partisi Dêrazor Gençlik Meclisi Sözcüsü Selam El İsa, Dêrezor’un doğu bölgesinde 520’ den fazla imza topladığı bilgisini verdi.

Kobanê Kantonu Meclisi Eş Başkanı Mistefa İto, kanton genelinde 51 binden fazla imza topladığını dile getirdi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Minbic Komitesi Sözcüsü Asya El Hisên ise Minbic’de şu ana kadar 120 binden fazla imza toplandıklarını söyledi.

Hesekê Kantonu genelinde 200 bin, Qamişlo Kantonu’nda ise 215 binden fazla kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için imza verdi.

Kampanyanın Uluslararası Komplo’nun 24’ncü yıldönümü olan 15 Şubat’a kadar devam etmesi bekleniyor.