Kuzey ve Doğu Suriye’de halk gerilla için alanlara çıktı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde Türk işgal saldırılarını kınamak ve gerilla direnişini sahiplenmek için halk alanlara çıktı.

Türk devletinin 23 Nisan günü Avaşîn, Metîna ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı Halep, Şehba ve Dirbêsiyê’de eylemler düzenlendi.

ŞEHBA

Efrîn ve Şehbalı yüzlerce kişi Til Sosin köyünde bir araya geldi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin fotoğraflarını taşıyan eylemciler,  “Garê direnişi ruhuyla Türk işgalini yeneceğiz, Garê’yi unutmayacağız” yazılı pankartın ardından yürüdü.

Eylemin son durağı Serdem Kampı’nda düzenlenen mitingde Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hesen Birko, işgalci Türk devletinin 2017’de Qereçox’a dönük gerçekleştirdiği saldırıyı da hatırlattı.

Birko, “Türk devleti Osmanlı işgalciliği tarafından 1915’te gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı’nın tanındığı bir dönemde Medya Savunma Alanları’na saldırıyor” dedi.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsud ve Eşrefiyê mahallelerinden de yüzlerce kişi işgal saldırılarını protesto etti, gerillaları selamladı.

Eylem Şêxmeqsud mahallesindeki toplantı salonu önünde başladı. Şehitler Kavşağı’na kadar yürüyen kitle burada miting düzenledi.

PYD Genel Meclisi Üyesi Mustafa Hemo, Türk işgal saldırılarının Ermeni Soykırımı’nın 106’ncı yıldönümü ile Qereçox Dağı’na yönelik Türk saldırısının 4’üncü yıldönümüne denk geldiğine dikkat çekerek, bu saldırıların tüm bölgedeki Kürt kazanımlarını hedef aldığını kaydetti.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê ilçesinde ise sivil toplum kuruluşları bir açıklama ile Türk işgal saldırılarına tepki gösterdi.

Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde açıklamayı Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Salim El Salim okudu.

Dirbêsiyê ilçe meclisi önünde yapılan açıklamada “AKP hükümeti, Başûrê Kurdistan ve Irak hükümetinin gözleri önünde Heftanîn ve Garê direnişi karşısında büyük bir yenilgiye uğramasının ardından Avaşîn, Metîna, Zap ve Basiya bölgelerine dönük askeri operasyon başlattı. Gerilla güçleri, Medya Savunma Alanları’ndaki kahramanca direnişi ile işgalci Türk devletinin bütün saldırılarını boşa çıkaracaktır” denildi.