Kuzey ve Doğu Suriye’den Şam rejiminin tehditlerine yanıt

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Savunma Bürosu, Şam rejiminin “zor kullanacakları” yönündeki tehdidine yanıt verdi.

Suriye Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyüb, Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nu tehdit ederek, ister bir “uzlaşı anlaşması” yoluyla, ister “zorla” olsun, bölgeyi tamamen kontrollerine alacağını söylemişti.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Savunma Bürosu, “Efrîn’in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgalinin birinci yıldönümünde, Pazartesi günü Suriye Savunma Bakanı QSD’ye dair açıklamalarda bulunmuştur. Açıklamaları, Suriye’nin ulusal çıkarlarından ne kadar uzak olduklarını göstermektedir” dedi.

Savunma Bürosu, “Ayrıca Suriye’nin bu hale gelmesine neden olan siyasete devam ettiklerinin göstergesidir. Kuzey ve Doğu Suriye’yi kurtaran QSD’ye yönelik tehdit dili ve terörist güçleri koruyan dil, Suriye’yi parçalamak isteyen güçlere hizmet etmektedir” diye ekledi.

Özerk Yönetim’in çözümün diyalogdan yana olduğunu vurgulayan Savunma Bürosu, “Pazartesi günü gösterilen tutum, Suriye hükümetinin barışçıl ve demokratik çözümden kaçtığını, baskı ve şiddet siyasetinde ısrar ettiğini gözler önüne sermektedir” diye tepki gösterdi.

Savunma Bürosu, siyasi çözümden yana olduklarını kaydederek, Kuzey ve Doğu Suriye’deki kazanımlarını koruyacaklarını altını çizdi.