Minbic Askeri Meclisi, saldırı bilançosunu açıkladı

Minbic Askeri Meclisi, Türk ordusu ve çetelerinin Temmuz'da Minbic’de bir çocuğu katlettiğini, 4 sivili yaraladığını açıkladı, "16 Fırat Kalkanı çete üyesi öldürüldü" dedi.

Minbic Askeri Meclisi Basın ve İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Temmuz ayında Minbic’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların bilançosu açıklandı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Minbic’in kuzeyinde bulunan El Bû Xar, Kûrhiyûk, Kawiklî, Qir Wêran, Yanlî, Camûsiye, Dindeniye, Siyade, Um Edesê, Um Cilûd, Ereb Hesen, Mihselî, Ewn Dadat, Tuxara mezin, Tuxara biçûk, Cat, Hisan ve Hoşeriye köylerini hedef aldı.

İşgalci Türk devleti, Minbic Askeri Meclisi ve işgalcilerin arasında kalan köylerde yer alan askeri üslerinden Minbic kırsalını hedef aldı.

İşgalci Türk devletine ait Qîrata, Tuxar, Ereb Hesen biçûk, Yaşlî, Şêx Nasir, Kerbeclî, Hemra ve Girêdiye askeri üsler bulunmakta. Öte yandan Temmuz ayında, 560 top atışıyla sivil yerleşim alanları hedef alınırken, saldırılar sonucunda maddi hasarlar meydana geldi.  

Minbic Askeri Meclisi öz savunma dahilinde saldırılara karşılık verdi, 16 Fırat Kalkanı çete üyesi öldürüldü. Saldırılar sonucu, 5 Fırat Kalkanı çete üyesi yaralandı, 5 sızma girişimi engellendi. Öte yandan bir doçka arabası, 2 bomba atar ve kalaşnikof ele geçirildi.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri tarafından sivil yerleşim yerleri 13 kez orta otomatik ve ağır silahlarla hedef alındı. Saldırılar sonucu bir çocuk yaşamını yitirdi, 4 sivil ise yaralandı. Sivillere ait 5 ev yıkıldı. Bunun yanı sıra Siyade ve Dendeniye köydeki ağaçlık alanlar yandı.”