Minbic’de Abdullah Öcalan için eylem çadırı

Minbic'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için yüzlerce kişinin katılımıyla eylem çadırı kuruldu.

Demokratik Toplum Akademisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslar arası komployu protesto etmek ve özgürlüğünü sağlamak için Minbic şehir merkezindeki halka açık bir parkta çadır eylemi düzenlendi.

Eyleme sivil ve askeri kuruluşların üyeleri, kadın kurumları ve çok sayıda halk katıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylem, Minbic Demokratik Toplum Akademisi üyesi Refet El-Xelef’in konuşmasıyla devam etti.

Uluslar arası toplum ve insani örgütlere, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için çağrı yapan Refet El-Xelef, “23 yıl önce Türk işgalciliğinin uluslar arası istihbaratın desteğiyle Önder Öcalan’a yönelik gerçekleştirdiği komployu kınıyorum. Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının özgür düşüncelerini yok etmek amacıyla Önder Öcalan’a yönelik bu komplo gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Önderliğe Özgürlük Komitesi Üyesi Asya El-Hisên de, Abdullah Öcalan’ın, kaldığı zindanı bir ilim merkezi haline getirdiğini ve savunmaları ile ilmini bölge halklarına yaydığını belirtti.

Minbic Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Cûma El-Heydar ise, uluslar arası komplonun asıl amacının kapitalist modernite iktidarının tüm biçimlerini yok etmeye çalışan Abdullah Öcalan’ın fikirleri olduğunu söyledi.