Minbic'de binler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü

Minbic’de binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü, uluslararası komployu protesto etti.

Minbic’de binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen uluslararası komployu kınamak amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı. Kadın Meclisi’nin Suriye Devrimci Hareketi Koordinasyonu ile düzenlediği yürüyüşe kurum üyeleri, Demokratik Sivil Yönetimi komiteleri, siyasi parti temsilcileri ve Minbicliler katıldı.

'ZAMANI GELDİ!'

Cezire yolu üzerindeki El Hemduni İstasyonu önünde başlayan yürüyüşte, “Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün zamanı geldi”, “Kadınların ve gençlerin coşkusuyla Önder Abdullah Öcalan faşist Türk devletinin tecridinden kurtulana kadar mücadele edeceğiz” yazılı pankartlar ve  Önder Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

'KADINLAR ÖNDER ÖCALAN SAYESİNDE GÜÇLÜ'

Cezire’nin doğusunda mitinge dönüşen eylemde konuşan Kadın Meclisi Yönetim üyesi Fadiya Resul, “Önder Abdullah Öcalan kadın haklarını savunmak için mücadele ediyor. Önder Apo ulusal bir önderdir ve kadınlar gücünü onun fikirlerinden aldı. Kadınlar Önder Abdullah Öcalan sayesinde her zamankinden daha güçlüdür” dedi.

Daha sonra konuşan Kadın Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Nura El Hamid ise “22 yıl önce dünya devletlerinin çoğu Önder Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen uluslararası komploya katıldı. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi Ortadoğu sorunlarının çözüm anahtarı olduğu için esir alındı ve ağır bir tecrit ile karşı karşıya bırakıldı. Öcalan’ın özgürleşmesi için mücadele büyütülmelidir.  Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerini esas alan devrim özgürlük isteyen ve ezilen halkları kurtarabilir” ifadelerini kullandı.  

Minbic Devrimci Gençlik Hareketi Eşbaşkanı Ehmed El Cemili, “Önder Abdullah Öcalan fikir ve felsefesi özgürlüğe kavuşmamız ve kapitalist moderniteden kurtulmamız için bizi aydınlattı. Devrimci gençler bu komploya karşı tepkisiz kalmayacaktır” diye belirtti.

Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişinin selamlandığı ve tecridin sonlandırılması çağrılarının yapıldığı sloganlarla sona erdi.