Minbic’de DAİŞ'li çetebaşı yakalandı

Minbic Askeri Meclisi, Minbic’de bir çetebaşının da olduğu çok sayıda DAİŞ'linin yalandığını duyurdu.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Minbic Askeri Meclisi Anti Terör Güçleri, Minbic’de DAİŞ örgütünün bir hücresine dönük operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda ‘Ezam’ adıyla tanınan Cîhad Cemal Himêdî tespit edildi. Söz konusu kişi Türk MİT’inin onu Minbic’e göndermesinden önce Cerablusta’ydı" denildi.

'KADIN VE ÇOCUKLARI KATLETTİLER'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Ezam’ın itiraflarına göre MİT bir süre önce kendisi ve kardeşi Hemam’ı tutukladı. Ardından kendisi serbest bırakıldı fakat kardeşi Hemam tutuklu kaldı.
İtiraflara göre, serbest bırakılmasının hemen ardından Ezam’a terör operasyonu yaptırıldı. Bölgede tanınması, DAİŞ hücreleri ve Türkiye’nin işgal ettiği bölgelerdeki çetebaşlarıyla olan bağlantısından faydalanıldı.

Teröre karşı mücadele birliklerinin hücrelere dönük operasyonunda ise Halep yolu ile Menkoş yüzme tesisi yakınlarında bulunan bir mayın atölyesine baskın düzenlendi ve hücreye bağlı 3 terörist daha yakalandı. Çıkan çatışmada kaçmaya çalışan bir çete yaralandı. Öte yandan birliklerin tespit ettiği silah ve mayın yapımında kullanılan malzemelerle birlikte 21 patlayıcı cisme el konuldu.
Yapılan ilk soruşturmaya göre Ezam ve diğer çeteler Minbic’de çocuk ve kadınların kurban olduğu Şehitler Kavşağı önündeki patlama gibi birçok patlamayı gerçekleştirdi.

Teröre karşı mücadele birlikleri bölgenin güvenliğini tehdit eden hücreleri halen takip ediyor.”