Minbic’de iki şehit son yolculuğuna uğurlandı

Minbic’de şehit düşen Mihemed Fadil El Şêx ve Elawî Mistefa El Hisên, bir tören ile Minbic Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

16 Şubat’ta şehit düşen Bab Askeri Meclisi savaşçısı Mihemed Fadil El Şêx ve 17 Şubat’ta şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Elawî Mistefa El Hisên, Minbic Şehitliği’nde bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı tören saygı duruşu ile başladı. Minbic Askeri Meclisi tarafından düzenlenen askeri geçit töreninin ardından Bab Askeri Meclisi komutanlarından Nadir El Mexnuq kısa bir konuşma yaptı.

Toprakların savunulması için bedeller ödendiğine dikkat çeken Meşnûq, “Sınırlarımızı korumak için şehitlerin yolunda gitmeye devam edeceğiz. Ya bu topraklarda onurlu yaşayacağız. Ya da toprağımız uğruna şehit oluruz” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Cemîla İbrahim de şehitlerin bölgenin güvenliğinin sağlanması için büyük bedeller ödediğini ifade ederek, şehitlerin yolunda gitme sözünü yineledi.

Törende söz alan Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Ali El Ebo, şehitlerin ölümsüz olduğunu vurgulayarak, toprakların özgür kalması için şehitlerin gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.