Minbic’de tecride karşı yürüyüş

Minbic’in Osecilî köyünde bir araya gelen onlarca kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü içim yürüdü.

Minbic’in batısında yer alan Osecilî köyünde onlarca kişi Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde bir araya gelerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kınadı, özgürlüğünü istedi.

Köy merkezinden sağlık merkezine kadar yapılan yürüyüşte “Önder Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu halkları için barışın anahtarıdır” ile “Genç kadınlar öncülüğünde İmralı duvarlarını yıkacağız” yazılı pankartlar taşındı.

Minbic Genç Kadınlar Birliği Üyesi Emîne Osman, yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’ın 24 yıllık esaret koşullarını anlattıktan sonra işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarıyla Medya Savunma Alanları’ndaki yenilgisini ört pas etmek istediğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Emîne Osman, “Özgür iradeyi, umut ve inancı Önderlik’ten aldık. Fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz. Özgürlüğünün yakın olduğuna inanıyoruz, çünkü fikirleri tüm halkların tüm sorunlarının çözümüne yöneliktir” dedi.

Başta CPT olmak üzere insani ve hukuk örgütlerine çağrıda bulunan Emîne Osman, Abdullah Öcalan durumun açıklamaları ve fiziki özgürlüğünü sağlamalarını istedi.

Eylem, “Bijî Rêber Öcalan” ve “Yaşasın özgür halkların direnişi” sloganlarıyla sona erdi.