Minbic halkı işgalci Türk devletini protesto etti

Minbic'in Ebû Qelqel beldesi halkı, Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Minbic Genç Kadınlar Birliği ve Ebû Qelqel beldesine bağlı köylerin meclisi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarına karşı bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş, meclis binası önünden kentteki Kadın Evi Ofisi'ne kadar devam etti.

Genç Kadınlar Birliği üyesi Emîne Berkel, işgalci Türk devletinin Türkiye ve dışındaki insanlık dışı suçlarına dikkat çekti ve soykırım politikalarına karşı mücadelenin önemini vurguladı.

Emîne Berkel, sürecin Bêrîtan, Zîlan ve Kürdistan dağlarındaki gerilla direnişi temelinde çalışmaya, girişime ve mücadeleye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Ebû Qelqel Meclisi Eş Başkanı Hacer El Elî ise, "Tarih tanık olsun, bu toprakların sahibiyiz ve işgalci Türk devletinin saldırılarından korkmuyoruz" dedi.

Hacer El Elî, aynı zamanda Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uyguladığı tecrit politikasına dikkat çekti ve özgürlük isteyen ve iktidarın engellerini aşmaya çalışan kişilere karşı bu tür saldırıların düzenlendiğini belirtti.

Yürüyüş, Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi