Minbic ve Tebqa’da ‘Kobanê Günü’ açıklamaları

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı Minbic ve Tebqa kentlerinde düzenlenen kitlesel açıklamalarla 1 Kasım Dünya Kobanê Günü kutlandı.

Her iki kentteki açıklamalar sivil yönetimler tarafından yapıldı. Minbic’deki açıklamaya kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve kadın örgütleri de katıldı.

Minbic Sivil Yönetimi Yasama Meclisi Eş Başkanı Sîham Hemo tarafından okunan açıklamada özellikle kadınların Kobanê’deki direnişine vurgu yapıldı.

Kobanê direnişçilerinin iradesi sayesinde büyük bir zaferin elde edildiği ve DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratıldığını kaydeden Hemo, dünyadaki bütün özgürlük yanlısı halklara Kuzey ve Doğu Suriye halkına destek verme ve Türk devletinin saldırılarını durdurma çağrısı yaptı.

Tebqa Bölgesi Demokratik ve Sivil Yönetimi aynı amaçla bir açıklama yaptı.

Açıklamaya Yürütme Meclisi eş başkanları ve komite üyeleri katıldı.

Tebqa Sivil Yönetimi Eş Başkanı Hamid Ebdulrehman El Ferc, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekerek, 2014’te DAİŞ’in Kobanê’de başaramadığını Türk devletinin yapmaya çalıştığını vurguladı.

El Ferc,  “Türk devleti ilk olarak sivilleri keşif uçaklarıyla hedef aldı ve çetelerini topladı ve Kobanê’ye işgal tehdidinde bulundu. İşgalci Türk devletinin suçları bölge halkının Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara karşı Özerk Yönetim, siyasi ve askeri yönetimlerle birlik olma iradesini ve ısrarını arttırıyor. Bugün yalnızca slogan olarak kalmamalıdır. Kobanê’ye dönük saldırıların önlenmesi için Kobanê’ye pratik olarak destek verilmelidir” dedi.