MKP Rojava’dan Namaz’a ilişkin açıklama

MLKP Rojava temsilcisi Baran Serhat’ın (Bayram Namaz) katledilmesine ilişkin açıklama yapan MKP / Rojava, “Kobanê’den Reqa’ya, Minbic’ten Efrîn’e hemen her cephede, devrim ve sosyalizme olan inancıyla savaştı” dedi.

Maoist Komünist Partisi (MKP) Rojava, MLKP Rojava temsilcisinin suikast sonucunda ketledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Faşizmin besleyip büyüttüğü çetelere karşı yaklaşık beş yıldır sürdürülen ve 23 Mart 2019 itibariyle IŞİD'in bitirildiği açıklamasının yapılacağı gün, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) önder kadro ve komutanlarından siper yoldaşımız Bayram Namaz (Baran Serhat) yoldaş uğradığı suikast sonucu Rojava'da ölümsüzleşmiştir.

Yaşamı uğruna ölecek kadar çok seven; azim, ısrar, direnişçi, öncü, önder kişiliği ile Rojava ve Türkiye - Kuzey Kürdistan başta olmak üzere, dünya halklarının haklı-meşru yaşam savaşının kazanılması uğruna verilen mücadelede Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)'nin en ön saflarında cüretle direnen Baran Serhat yoldaşımıza sözümüz, devrim ve sosyalizmdir.

AKP-MHP koalisyon iktidarı uyguladığı açık faşizmi yer ve zaman gözetmeksizin baskı, imha ve katliamlarıyla sürdürmeye devam ediyor. Faşizm; yaşamın her alanın da kendisinden olmayanı sindirme ve imha etme yolunu izlerken, biz direnenler ise; faşizmin her türlü azgınca saldırganlığına karşı yaşamın her alanında; hapishanelerde, fabrikalarda, sokaklarda, dağlarda özgürlük şiarımızı daha gür haykırarak üzerlerine yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Baran Serhat yoldaşımız da özgürlük şiarını en gür, en inançlı, en cüretli şekilde pratiğe dökmenin adı ve öncülerinden olmuştur. Baran Serhat yoldaşımızın, dünya halklarının kurtuluşu ve özgürlüğü için giriştiği can bedeli devrim ve sosyalizm mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor ve aydınlatmaya da devam edecektir. Şehitlerimizin açtıkları bu yoldan bir an bile duraksamadan ilerleyerek, bıraktıkları mirası, kavga bayrağını nihai sona götürerek dalgalandıracağız.

Baran Serhat yoldaş; "...boyun eğmedik, hayat ve devrim her yerde. Umut dimdik ayakta..." şiarını içselleştirmenin, yaşamın her anında pratikleştirmenin, boyun eğmemenin ve son nefesini verene dek dünya halklarının kurtuluşu ve özgürlüğü için dimdik ayakta durmanın adıdır. Birleşik devrim inancıyla, HBDH'nin ve Enternasyonal Özgürlük Taburu'nun kuruluşunda ve geliştirilmesinde yerini almaktan ve bunu pratiğe dökmekten de geri durmayarak, söz ve eylemin birliğinin pratiği için gayret etti. Kobanê’den Reqa’ya, Minbic’ten Efrîn’e hemen her cephede, devrim ve sosyalizme olan inancıyla savaştı. Devrimci duruşunu tutsaklıktan, özgür alanlara dek taşıyarak her an, her saniye bilinçle yoğurarak kavga da önderleşti.

Faşizmin saldırıları tesadüf değildir. Faşizm devrimcileri, devrim ve sosyalizm mücadelesi uğruna kendini dünya halklarının kurtuluşu ve özgürlüğüne adamış kararlı, inatçı ve ısrarlı özgürlük savaşçılarını hedefine koyarak imha etme çabasındadır.

Bilinsin ki; faşizmin bu saldırıları nafiledir. Bugün, Baran Serhat yoldaşımızın kavga bayrağını taşıyan onlarca, yüzlerce, binlerce yoldaşı var.

Bilinsin ki; bugün Baran Serhat yoldaşın hesabı faşizmden misliyle sorulacak.

Bilinsin ki; düşen her bir yoldaşımızın inancı ve gücü ile binler olarak çoğalıyoruz.

Bilinsin ki; öfkemizin-kinimizin ve bilincimizin kızıl namluları faşizmi bitirecek ve yok edecektir.”