MSD’den Kobanê’ye yönelik Türk tehdidine tepki

MSD, Dünya Kobanê Günü'nü kutlayarak, "Türk devletinin, DAİŞ’in askeri anlamda yok edildiği Kobanê’ye yönelik tehditlerini kınıyoruz" dedi. MSD, uluslararası topluma da çağrıda bulundu.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'TARİHİ DİRENİŞİN SONUCU'

MSD’nin açıklaması şöyle:

“1 Kasım 2019, Kobanê ile dayanışma günün 5’inci yıl dönümüdür. 1 Kasım, Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı verilen tarihi direnişin bir sonucudur. Bütün dünya halklarının ve kamuoyunun destek verdiği Kobanê direnişin ve barışın sembolü oldu.

Kobanê Direnişi Kobanê için canını feda eden Arin Mirkan şahsında bütün kadınların direniş ve cesaretini simgeliyor. En büyük terör örgütü Kobanê’de yenilgiye uğratıldı.

'DAİŞ'İ YOK ETTİK, TÜRK DEVLETİ TEHDİDE BAŞLADI'

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Türk ordusunun Serêkaniyê, Girê Spî ve köylerine yönelik saldırılarını kınıyoruz. Türk devletinin direnişin sembolü olan, DAİŞ’in askeri anlamda yok edildiği Kobanê’ye yönelik tehditlerini kınıyoruz.

ULUSLARARASI TOPLUMA VE KURUMLARA ÇAĞRI

Uluslararası topluma çağrımız; işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı dursunlar ve bölge halklarına yönelik katliamlara, etnik temizliğe son getirsinler. Uluslararası güçlere çağrımız halkın evlerine geri dönebilmesi için sınırları korusunlar, bölgedeki hava sahasını kapatsınlar.

İnsan Hakları Örgütleri ve Birleşmiş Milletleri (BM), Kobanê’ye destek vermeye ve insani yardım etmeye çağırıyoruz. Bölge halkına yönelik tehditleri, demografiyi değiştirme çabalarını ret ediyoruz. Kamuoyuna belirtmek istiyoruz ki Türk devletinin Kobanê’ye yönelik tehditleri ve saldırıları DAİŞ çetelerinin bölgede yeniden canlanmasına neden olur.”