MSD: Türk devletinden Til Rifat'ın hesabı sorulmalı

MSD, Türk devletinin Til Rifat'taki katliamına dikkat çekerek, Türk devletinden hesap sormaya çağırdı. MSD, "Türk devleti DAİŞ'in babasıdır" vurgusunda bulundu.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devletinin Til Rifet’teki katliamı ve Til El Şayir Meclisi Eşbaşkanı Seda El Hermas ile Hind El Xidêr’in DAİŞ çeteleri tarafından katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MSD, Suriye krizinin sona ermesi için mücadelelerinin sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:
"Krizin barışçıl yollarla çözülmesi için BM’nin 2254 sayılı kararının hayata geçirilmesi konusundaki ısrarımız devam ediyor. Türk devletinin işgal saldırılarına, Şam hükümetinin faşist yaklaşımlarına, Rusya ile ABD’nin tüm bunlar karşısında sessiz kalmasına rağmen diyalog yolundaki mücadelemizi sürdüreceğiz.  Kuzey ve Doğu Suriye devrimi kadın devrimi olarak tüm dünyada biliniyor. Kadınlarla Erdoğan’ın çeteleri olan DAİŞ’in iktidarı ortadan kaldırıldı. Bu yüzden Türk devleti ve DAİŞ kadınları hedef almaya başladı. Til Rifet buna örnektir. Türk devletinin saldırısı sonucu içinde Efrînli göçmen Nazliyê Mistefa’nın olduğu 4 kişi katledildi, 9 kişi ise yaralandı. Erdoğan DAİŞ’in ruhani babasıdır. Bu yüzden Til El Şayir Meclisi Eş Başkanı Seda El Hermas ve Hind El Xidêr katledildi. MSD askeri kanadı QSD ve Uluslararası Koalisyon desteğiyle DAİŞ’in hücrelerini ortadan kaldırdı. Türk devleti de durumun farkında. Çeteleri bitince artık Suriye topraklarına kalamayacağını biliyor. Artık Suriye krizini ve göçmenler kartını kullanamayacak.
MSD olarak bu suçlardan hesap sorulmasını istiyoruz. BM başta olmak üzere, kadın kurumları, hukuk örgütleri ve uluslararası toplumun bir an önce Türk devletinin işgaline ve bu insanlık suçlarına son vermesi çağrısında bulunuyoruz."