Muslim: Halkımız bu saldırılara gerekli yanıt verecektir!

Rojava-Şengal-Maxmur’a dönük saldırılara tepki gösteren PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Muslim, “Bu saldırılar DAİŞ kırıldığı için başvurulan saldırılardır. Kuzey ve Doğu Suriye halkları ve Kürt halkı bu saldırılara gerekli yanıtı verecektir” dedi.

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Muslim, Türk devletinin  Rojava, Şengal ve Maxmur’a  yönelik eş zamanlı saldırılarını ANF’ye değerlendirdi.

Eş zamanlı saldırıların Hesêkê’de DAİŞ’in kırılmasının ardından gerçekleştiğine işaret eden Muslim, “Türk devletinin bu akşam saatlerinde Efrîn’den Dêrîk’e Şengal’den Maxmur’a kadar düzenlediği eş zamanlı saldırılar DAİŞ’ten umudu kırıldığı için düzenlenen saldırılardır. Bu ilk değil, daha önce de DAİŞ kırıldığında böylesi saldırılara başvurdular. DAİŞ Kobanê’den çıkartılınca da saldırdılar. DAİŞ kaybettikçe Türk devleti devreye giriyor ve saldırılarını artırıyor. Bu saldırıların başka bir anlamı yok” dedi.

Muslim, Kürt halkının bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağını belirterek şu mesajı verdi:

“Halkımız bu saldırılara karşı tavrını ortaya koymalıdır. Kuzey ve Doğu Suriye halklarımız ve Kürt halkı bu saldırılara gerekli yanıtı verecektir.”