Mutlaka Kazanacağız kampanyasının ikinci aşaması başlatıldı

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin “Mutlaka Kazanacağız” şiarı ile düzenlediği kampanyasının ikinci aşamasının startı başlatılan uzun yürüyüş ile verildi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ile Kuzey ve Doğu Suriye Genç Kadın Hareketi bugün gerçekleştirdikleri yürüyüş ile “Mutlaka Kazanacağız” kampanyasının startını verdi. İşgalci Türk devleti ile çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve KDP’nin bölgeye gerçekleştirdikleri saldırılara dikkat çekildi.

Sabah saatlerinde onlarca genç Hesekê kantonuna bağlı Tİl Temir ilçesinde bir araya gelerek buradan Derik’e kadar uzun bir yürüyüş düzenleyerek eylemlerini orada sonlandıracaklar.

Uzun yürüyüş başlamadan önce Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Temsilcisi Mazlum Xelef, “Eylemimizin sloganı ‘Bölgelerimizde güçlerimize, halkımıza yönelik ihaneti, işgali ve tüm komploları kesinlikle yeneceğiz” diye konuştu.

“Gençler olarak askeri gücümüzün yanındayız” diyen Xelef şöyle konuştu: “Bölgemizdeki kazanımları yok etmeye çalışan komploculara karşı sonuna kadar direneceğiz.”

Açıklamanın ardından gençlerin yürüyüşü QSD’yi sahiplenen sloganlar ile başladı.