Qereçox şehitleri anıldı

İşgalci Türk devletinin 2017’de düzenlediği bir saldırıda şehit düşen 20 YPG ve YPJ savaşçısı Qereçox Dağı’nda görkemli bir törenle anıldı.

25 Nisan 2017'de Halk Savunma Birlikleri Genel Komutanlığı karargâhına yönelik saldırısında şehit düşen 20 YPJ ve YPG savaşçısını anmak için Qereçox Dağı’nda görkemli bir tören düzenledi. 

Cizîr Kantonu bileşenlerinin katıldığı törende konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Cewahir Osman, özgürlük şehitlerini andı. 

Cewahir Osman, "Düşmanımız bize karşı işgal planlarını sürdürüyor. Halklarımızın iradesini kırmaya, Önder Abdullah Öcalan'ın fikirleri sayesinde ve şehitlerin kanı pahasına elde edilen kazanımlarını boşa çıkarmaya çalışmaktadır" dedi.

Konuşmasında halkların iradesinin işgalci Türk devletinin saldırılarından daha büyük olduğunun altını çizen Cewahir Osman, kadınların bölgede özgürlük devrimine öncülük ederek bölgenin güvenliğini sağlamak amacıyla DAIŞ'ı yok ettiği için işgalci Türk devleti tarafından özellikle hedef alındığını vurguladı. 

Cewahir Osman ayrıca bölgedeki halklara yönelik bütün planları boşa çıkarmak için direnmeye devam edeceklerini kaydetti.

YPJ Sözcüsü Ruksen Mihemed ise "Bugün Qareçox şehitlerinin şehadetlerinin 7’nci yıldönümü. Her bir şehit, mücadele tarihimizin birer sembolüdür” dedi. 

Ruksen Mihemed, “Aydın düşünceye ve direniş gücüne sahip olan şehitlerimiz, demokratik ulus inşası, halkların kardeşçe ve birlik içinde yaşaması için mücadele ettiler ve bu uğurda canlarını feda ettiler. Bizler de onların bu fedakârlıkları sayesinde bugün burada bir aradayız" diye ekledi.

İşgalci Türk devletinin, iradelerini asla kıramayacağını vurgulayan Ruksen Mihemed, "Biz direndikçe güçleniyoruz. Bütün komplolara ve yok etme planlarına karşı direnişimizi ve mücadelemizi daha da büyütmeliyiz” diye belirtti.