Halep kırsalında ‘Kürtçe sembol’ gerekçesiyle bir genç kaçırıldı
Suriye Geçiş Hükümeti’ne bağlı güçleri ile Ankara bağlantılı çete grupları, Halep kırsalında bir Kürt genci cep telefonunda "Kürtçe içerik" bulunduğu gerekçesiyle kaçırdı.
Suriye Geçiş Hükümeti’ne bağlı güçleri ile Ankara bağlantılı çete grupları, Halep kırsalında bir Kürt genci cep telefonunda "Kürtçe içerik" bulunduğu gerekçesiyle kaçırdı.
Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün 29 Haziran 2025 tarihli açıklamasına göre, Halep’in kuzeyindeki Ehrez köyünden 24 yaşındaki Ednan Ehmed Genco, Dêrhafir-Halep yolu üzerindeki ortak kontrol noktasında durdurularak alıkonuldu.
Genco’nun cep telefonunda Kürtçe resim ve sembollerin bulunması nedeniyle kaçırıldığı bildirildi. Gencin nereye götürüldüğü ya da sağlık durumu hakkında şu ana kadar bilgi alınamadı.
Bu olaydan kısa bir süre önce, 27 Haziran’da Efrîn’in Eşrefiye Mahallesi’nde yaşayan 66 yaşındaki İbrahim Hemo Şero da Türkiye destekli çeteler tarafından evinden zorla alınarak götürülmüştü.
Kuzey ve Doğu Suriye ile Halep kırsalındaki Türkiye destekli çetelerin kontrolündeki bölgelerde, Kürt sivillere yönelik kaçırma, işkence, zorla kaybetme ve mal gaspı gibi insan hakları ihlalleri yıllardır sistematik bir şekilde sürüyor.