Onur Direnişi şehidi Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Emced Abdulrezaq, Hesekê’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Emced Abdulrezaq (Nûman), Hesekê’nin Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alan halk, uzun araç konvoyu ile Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki cenaze töreni, saygı duruşu ve askeri tören ile başladı. Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Rewa Hisên, Onur Direnişi şehitlerinin ailelerine ve savaşçılara baş sağlığı dileyerek, “Faşist devlet topraklarımızı işgal edip, evlerimizi talan etmek istiyor. Şehitler manevi öncülerimizdir. Fedakarlıkları olmasaydı, Kuzey ve Doğu Suriye’de onurlu ve özgür bir yaşam sürdüremezdik” dedi.

Askeri güçler adına konuşan Eziz Hesekê, “Güçlerimiz bugün Türk devleti ve DAİŞ/ El Nusra çetelerine karşı eşsiz bir kahramanlık destanı yazıyor. Türk devletinin destek verdiği teröristlere karşı direnmeye devam ediyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye’de özgürce ve huzurlu bir şekilde yaşamak için çeteleri bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Bizler şehitlerin çetelerden temizlediği bu toprakların sahibiyiz. Amaçlarımıza ulaşmak için şehitlerin yolundan gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed, Şehit Emced Abdulrezaq’ın şehitlik belgesini okuyup ailesine teslim etti. Ardından Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Mihemed Efaf (Xitab) ve YPJ savaşçısı Şilan Kawa’nın kimlik bilgileri açıklandı.

Şehit aileleri adına yapılan konuşmalarda, özgür ve demokratik bir Suriye için şehitlerin yolundan gitme sözü verildi.

Şehit Emced’in cenazesi törenin sonunda zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.