Onur Direnişi şehitleri Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devleti ve çetelerine karşı verilen Onur Direnişinde şehit düşen 3 QSD savaşçısı, Hesekê’nin Dawidiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde gerçekleştirilen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Ehmed Ebdullah (Egîd Hesekê), Hesen Salih (Firat Hesekê) ve Sîrac Mûrad’ın (Îzêl Badînî) cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alan yüzlerce kişi, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Dawûdiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliğine doğru yola çıktı.

Kitle şehitliğe ulaştıktan sonra YPG/YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Askeri tören ardından bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Welîde Botî, “Canlarını Kuzey ve Doğu Suriye halklarının özgürlüğü için canlarını feda eden şehitleri saygıyla anıyoruz. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, kahraman şehitlerimiz sayesinde kazanılan değerleri yok etmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

QSD Komutanı Ziyab El-Hesekê ise, özgür ve eşit yaşam için canlarını feda eden tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda Onur Direnişi’nde şehit düşen Yûsif Omer (Intiqam Hesekê), Mihemed Ebdullah (Mezlûm Hesekê), Ebdulhemîd Elî (Rohat Hesekê), Malik Elî (Kabar Hesekê) ve Zubêr Hiso’nun (Goran Hesekê) kimlik bilgileri açıklandı.

Şehit cenazeleri, ‘Şehid Namirin’ sloganları ve annelerin zılgıtları eşlinde toprağa verildi.