Onur Direnişi şehitlerini binler toprağa verdi

Onur Direnişi'ne şehit düşen 6 savaşçı, binlerce kişi tarafından Şehîd Xebat Dêrîk Şehitliği’nde düzenlenen görkemli törenle  toprağa verildi.

Onur Direnişi'nde şehit düşen Boyî Tabî (Tîrêz Rojhilat), Ebdellah El-Ewêd (Şiyar Zagros), Mihemed Korman (Dilgeş Dozhat), Mihened El-Hasûd (Dilşêr Qamişlo), İç güvenlik üyesi Şivan Elîko ve 13 Ekim Pazar günü Türk savaş uçaklarının katliamında şehit düşen Eqîde Osman anayı uğurlamak için aralarında özerk yönetim temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve din alimlerinin de bulunduğu binlerce kişi Dêrîk'teki Şehîd Hogir hastanesinde bir araya geldi.

Hastaneden şehit cenazelerini alan binler oluşturulan araç konvoyu ile Şehîd Xebat Dêrik Mezarlığına doğru yola koyuldu. Şehit fotoğrafları, QSD, YPJ ve YPG bayrakları taşıyan binler sloganlar eşliğinde şehitliğe ulaştı.

Şehitlikte düzenlenen merasimde konuşmalar yapıldı. Cizîr Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi adına konuşan İçişleri Bakanı Eşbaşkanı Kenan Berekat, "Şehitlerimiz Onur Direnişi'nde kahramanlık destanı yazdılar. Serêkaniyê' de yeni Osmanlıcıların önünde durdular. Şehirlerini Erdoğan'a teslim etmediler. Bu kahramanlık destanı Kuzey ve Doğu Suriye halklarımızın bu büyük direnişe destek vererek özgürlük güçlerinin yanında durmasıyla gerçekleşti" diye belirtti.

Kongreya Star genel yönetiminden Perwîn Yûsif de, "Şehit Hevrîn Xelef her zaman üzerine düşen görevleri yerine getiren birisiydi. Yine Eqîde ana özgür kadın örneğinizdir" şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri adına Ibrahîm El-Hasûd işe, DAİŞ'in Erdoğan'ın saldırılarıyla yeniden canlandığına kaydederek "Şehitlerimize verdiğimiz sözü tekrar ediyoruz; Onur Direnişi'ni zafere ulaştıracağız" dedi.

Eqîde ananın kızı Roza Mistefa da şunlari söyledi: "Annem bu kutsal topraklar için ölümün yüce olduğunu hep söylerdi. O da bu kutsal topraklar için şehit oldu. Onun evlâtları olarak söz veriyoruz; takipçisi olacağız. Çocuklarımızı Önder Apo'nun düşünceleriyle yetiştireceğiz."

Konuşmalar sonrası Eqîde ananın şehit düşmeden kısa bir süre önce kaydedilen sesi dinletildi.

Şehit cenazelerini uğurlama töreni intikam sloganları ve zılgıtlar eşliğinde defnedildi.