Onur Direnişi şehitlerini binler uğurladı

QSD savaşçıları Edê Ebas (Îvan Himsî), Xalif Xelef (Zinar Qamişlo) ve Qamişlo patlamasında şehit düşen Amir Mihemed Seîd El-Elî , Qamişlo’dayapılan görkemli törenle  toprağa verildi.

Türk devletinin işgal saldırılarında şehit Til Temir'de 11 Kasım'da şehit düşen QSD savaşçıları Edê Ebas (Îvan Himsî) ve Xalif Xelef (Zinar Qamişlo),  Qamişlo patlamasında ağır yaralanan 13 Kasım’da Güney Kürdistan’da şehit düşen Amir Mihemed Seîd El-Elî, Qamişlo'daki Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde binlerce kişinin katıldığı bir tören yapıldı.

Şehitler için yapılan saygı duruşundan sonra konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Xerib Hiso, “Uluslararası toplum ve dünyadaki güçler Türk devletinin saldırılarına karşı ciddi bir tavır göstermedi. Uluslararası toplum bölge halkına borçludur. Kuzey ve Doğu Suriye halkları Türk devletinin destek verdiği en vahşi örgütlere karşı savaştı. Türk devleti bölgedeki katliamlarını tekrarlamak istiyor. Osmanlılar Ermenileri katletti. Şimdi Türk devleti de Til Temir’de Ermenileri katlediyor” dedi.

Konuşmanın ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Ayrıca 11 Kasım’da Til Temir’de şehit düşen şehit Heqî Ehmed (Hesen Qamişlo) ve aynı tarihte Serêkaniyê’de şehit düşen Suha Hemê’nin (Zinarîn Amûdê) kimlik bilgileri açıklandı.

Tören'in sonunda şehit Îvan Himsî ve Zinar Qamişlo Şehit Delil Saruxan Mezarlığı’nda, şehit Amir Mihemed Seîd El-Elî ise Qamişlo’nun doğusunda bulunan Meyselûn mahallesindeki sivil şehitler mezarlığında defnedildi.